Menu

Péntek: kosárlabda, vasárnap: röplabda

2015-10-29 10:00:29

 

 

Nem panaszkodhatnak mérkőzéshiányra városunk sportbarátai a hétvégén, hiszen élvonalbeli kosárlabda- és röplabda csapatunk is hazai környezetben fogadja soros ellenfelét. Kosarasaink a TLI Alba Fehérvár ellen televíziós mérkőzést vívnak pénteken, míg röplabdásaink vasárnap a nyíregyháziakat fogadják.


Jó hétvégéje lesz a jászberényi, jászsági sportbarátoknak, hiszen mindkét első osztályú jászberényi csapat hazai pályán próbál újabb bajnoki pontokat bezsebelni. No, nem lesz egyszerű dolga a férfi kosarasainknak és női röplabdásainknak sem, hiszen nagyon erős két ellenfél érkezik a Bercsényi úti játékcsarnokba. Eredetileg ugyan a röplabdázók játszottak volna pénteken és a kosarasok szombaton, ám az M4 élő közvetítése miatt a kosárlabda mérkőzés péntekre, a röplabdamérkőzés pedig így vasárnapra került.


Férfi kosárlabda NB I



Az élő televíziós közvetítés már nem lesz szokatlan Dramicaninéknak, hiszen legutóbb idegenben, Kecskeméten is az M4 kamerái követték a hazaiak és a mieink játékát. Sajnos azt a találkozót végül 10 ponttal elveszítettük, pedig volt esélyünk jobb eredményt elérni. Az eladott labdák és a kihagyott helyzetek azonban megbosszulták magukat, és szokás szerint a játékvezetők sem szimpatizáltak a mieinkkel.


Márpedig könnyebb dolga pénteken sem lesz Soóséknak, hiszen a bombaerős TLI Alba Fehérvár érkezik Jászberénybe. A vendégek két szoros vereség után sorozatban háromszor győzte, s idegenben is ők számítanak esélyesebbnek. Jó idegenlégiósok mellett a bajnokság legjobb magyar centere, Lóránt Péter is a fehérváriak együttesét erősíti. A JP-Top Cop Jászberény csapatának csak akkor lehet esélye a győzelem megszerzésére, ha a jó átlag mellett 3-4 játékosa extra teljesítményt nyújt. Hogy erre képesek a fiúk, azt a Szombathely és a Körmend elleni meccseken is láthattuk. Az biztos, hogy a közönségre, a buzdításra nagy szüksége lesz a csapatnak.


Férfi kosárlabda NB I/A-csoport – 6. forduló


október 30. - péntek

18.00 óra: JP-Top Cop Jászberény – TLI Alba Fehérvár

Bercsényi úti játékcsarnok


Női röplabda NB I



Még csak három fordulót játszottak le a női röplabda bajnokság legfelsőbb házában, de már csak egyetlen pontveszteség nélkül álló együttes van a mezőnyben. Ez is azt igazolja, hogy még a tavalyinál is kiegyenlítettebb lesz a küzdelem a legtöbb mérkőzésen a szezon során.


A Jászberényi RK nem kezdte jól a szezont, hiszen az UTE ellen másfél szetten át játszott csak jól a gárda, s ennek sajnos meg is lett az  eredmény, hiszen 3-1-re a vendégek nyerték a 2015/2016-os bajnokság nyitó találkozóját Jászberényben. A második és a harmadik fordulóban viszont javítottak lányaink, az újonc Kecskemétet és a Budaörs együttesét is egyaránt 3-0-ra győzték le. Igaz, a játékon még van mit javítani, de nem most kell csúcsformában lenni a játékosoknak. Most „elég csak nyerni” a meccseket.


Nos, a hétvégén nem lesz könnyű dolga Deme Gábor csapatának, hiszen az a Fatum-Nyírsuli érkezik hozzánk, amely a tavalyi szezonban bizony sok borsot tört az orrunk alá. A nyírségiek egy nagyon stabil kezdő hatossal rendelkeznek, és soraikat erősíti a rendkívül rutinos, és a hálónál ma is váratlan dolgokra képes Erdősné. Nálunk remélhetőleg ismét bevethető állapotban lesz Bleicher Nóra, s akkor az alapcsapattal fogadhatjuk a nyíregyháziakat, akik két nagyszerű légióst is alkalmaznak.


A mieink számára a nyírségiek, majd az MTK elleni találkozó alapvetően meghatározhatja a folytatást. Amennyiben mindkét találkozót sikerrel vívják meg a lányok, úgy ott ragadhatnak a közvetlen élmezőnyben, az első négy hely valamelyikén. Egyéb variációra ne is gondoljunk.


Ahogy pénteken a kosaras fiúknak, úgy vasárnap a röplabdás lányoknak is nagy szüksége lesz a szurkolók támogatására. Remélhetőleg mindkét találkozón sokan lesznek a nézőtéren, s a végén együtt örülhetünk a jászberényi sikereknek.


Női röplabda NB I – 4. forduló


november 1. – vasárnap

17.00 óra: Jászberényi RK – Fatum-Nyírsuli

Bercsényi úti játékcsarnok


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít