Menu

Festészet Napja – Őszi Tárlat

2015-10-19 15:31:18

 

Hosszú idő után ismét a Jászkürt Fogadóban nyílt egy képzőművészeti kiállítás. Első alkalommal Őszi Tárlat névvel mutatják be legújabb alkotásaikat a Hamza Múzeum Képzőművészet-barát Körének alkotó tagjai. Ez alkalommal a Magyar Festészet Napja adta a jó alkalmat egy közös tárlat megrendezésére.


A teremben 16 alkotó, művész, a képzőművészet közeli barátja alkotásai láthatók. A kiállítás színhelye zsúfolásig telve volt vasárnap délután. Az érdeklődők persze szívesen hallgatták bevezetőként a Cantate Nobis Énekegyüttes műsorát – Thormanné Husznay Mária vezényletével –, hiszen barátaik az énekművészek is.

 

alt




A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria vezetője, Farkas Edit örömmel mutatta be új kolléganőjét, Gattyán Adrienn Zórát, aki néhány hete művészettörténészként állt munkába a múzeumban, erősítve ezzel a kis csapatot. A tárlatot is ő nyitotta meg, ez volt a debütálása a frissdiplomás jászberényi fiatalnak.


Az ismertetőből kiderült, hogy a kiállítók között több tanár és tanítványa, anya és fia páros is akad. Van, akinek első nyilvános bemutatkozása ez a kiállítás. Van, aki festményt, más grafikát hozott, de fotó is látható a falakon. Az alkotók között van, aki a Berényi Műhelynek is tagja, más a Hamza Stúdióban kezdte a képzőművészettel való ismerkedést. A Budapesten élő Molnár János festőművész, aki a Jászsági Képzőművészet-barátok Egyesületének is alapítója három szakrális alkotásával tisztelte meg a rendezőket, és a Magyar Festészet Napja rendezvényét. Ő is azok közé tartozik, aki nagyra tartja a berényi alkotók közösségét.

 

alt


A képzőművészet-barátok érdekes és gazdag kiállítást állítottak össze, érdemes megtekinteni. Október 31-ig, naponta 10-14 óráig lehet a Jászkürt Fogadóban a terembe látogatni.


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít