Menu

Röplabda: tévés meccsel, ma 18.00 órakor Jászberényben kezdődik a női bajnoki szezon

 2015-10-15 10:52:31

 

 

Az M4 sportcsatorna jóvoltából az egész országban figyelemmel kísérhetik a sportbarátok a 2015/2016-os női röplabda bajnoki szezonnyitó mérkőzését, melyet ma nálunk, a Bercsényi úti játékcsarnokban rendeznek. A Jászberényi RK a tavalyi bronzérmes UTE együttesét fogadja a 18.00 órakor kezdődő találkozón.


Az M4 sportcsatorna indulásával sokkal több hazai sportesemény kerül képernyőre, mint korábban. Így a röplabda is nagyobb teret kap, s ennek köszönhetően a női bajnokság első fordulójából, a szezont nyitó Jászberényi RK – UTE találkozót az ország minden területén megtekinthetik a sportbarátok.


A találkozó kezdési időpontja ugyan, éppen az élő televíziós közvetítés miatt még az utolsó előtti napon is változott – 18.00 órakor indul útjára a labda -, de mindez nem befolyásolja a csapatokat, hogy egy nagyszerű összecsapással lepjék meg a röplabdabarátokat. Erre minden esély meg is van, hiszen az előzetes esélylatolgatások alapján mindkét gárda esélyes lesz arra, hogy az alapszakasz végén az első négybe kerüljön. Persze ez a célja a békéscsabaiaknak és a Vasas-Óbuda együttesének is, s ezek a csapatok nagyon erősnek tűnnek. No, és akkor még nem szóltunk a nyíregyháziakról, az MTK-ról és a gödöllőiekről. Bár utóbbiak úgy tűnik, hogy gyengültek a tavalyi szezonhoz képest, ám a csak fiatal, tehetséges magyar játékosokat felvonultató együttes alaposan megnehezítheti a többiek dolgát. Kérdés, hogy a kaposváriak milyen erőt képviselnek majd idén, s mire lesz képes a TFSE csapata. Várhatóan az újonc kecskemétiek, a miskolciak és a budaörsiek is megnehezítik majd ellenfeleik dolgát, azaz egy igazán érdekes, izgalmas bajnoki szezon előtt állunk.

alt

A Jászberényi RK – UTE összecsapás csapatai sokat változtak az előző szezonhoz képest. Számos új játékos mutatkozik majd be a TV nézők előtt ezen a mérkőzésen. Az egyértelműen kijelenthető, hogy mindkét gárda erősödött, s ebből adódóan nagy küzdelem várható a mérkőzésen. Tavaly mindkét bajnoki mérkőzésen a hazai együttes diadalmaskodott. Újpesten 3-2, Jászberényben 3-1-volt az eredmény. A felkészülési időszakban Gödöllőn már találkozott egymással a két gárda, ahol a mieink nyertek 2-1-re. Ez önbizalmat adhat lányainknak, ám nem szabad elfelejteniük, hogy más egy felkészülési mérkőzés és más a bajnoki pontokért vívott találkozó.


Színvonalas játék és nagy küzdelem várható a találkozón, melyen nagy szükség lesz a hazai szurkolók közreműködésére is. Ők az elmúlt szezonban is sok alkalommal átsegítették a csapatot a holtponton, s erre az új idényben is nagy szükség lesz.


Az NB I-es női röplabdabajnokság 1. fordulójának teljes programja:


2015. október 15. - csütörtök

18.00 óra: Jászberényi Röplabda Klub – UTE


2015. október 16. - péntek         

18.00 óra: Budaörsi DSE - TFSE   


Október 17. - szombat

17.00 óra: MTK-Budapest - TEVA Gödöllői Röplabda Club              

17.00 óra: Albrecht MVSC MVSI - Pincelakat RÖPKE SE   


2015. október 18. - vasárnap     

16.00 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - LINAMAR-BRSE

16.00 óra: Fatum-Nyíregyháza - Vasas Óbuda     


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít