Menu

Hat új szemétszállító kocsi érkezett

2015-10-13 11:35:02

 

A hulladékgazdálkodás fejlesztése is olyan területe hétköznapjainknak, melyen mindig van valami javítani, fejleszteni való. Hétfőn a JVV Zrt. Jákóhalmi úti telepére invitálta az újságírókat, hogy megmutassák a hat új, korszerű szemétszállító járművet, melyek 1-2 hét múlva már róják majd a jászberényi utakat. Sőt, a nemrég érkezett, komposztáláshoz alkalmas edényekből is fotózhattunk még jó sokat.


Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester tájékoztatójában elmondta, hogy újabb EU-s pályázaton nyert el a város támogatást, így a hulladék-gazdálkodásban is új fejezet nyitható. Az uniós támogatás során 276,63 millió forint érkezett, s ezt a pénzt eszközbeszerzésre lehetett költeni. A hat új szemétszállítóról tudható, hogy korszerű, energiatakarékos is. A jelenleg meglévő hat régi kukás autó pedig üzemben marad még így a szemétszállításban újabb területeken is tervezik a megoldásokat.
 

 

alt



Horgosi Zsolt, a JVV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy olyan jármű típust választottak, melyekkel a szűkebb kis utcákba is be lehet hajtani, így a város egész területére alkalmasak. A gépjárműpark bővülése azt is lehetővé teszi, hogy a háztól való szelektív hulladékgyűjtés is elkezdődhessen Jászberényben. Ehhez különböző színű műanyag zsákokat lehet vásárolni, s akik élnek ezzel a lehetőséggel, azoktól meghatározott időszakokban a szelektíven gyűjtött  hulladékot is elszállítják. Az új járműket közül 4 arra is alkalmas, hogy a házaknál szelektíven gyűjtött hulladékot szállítsa el. Ez egy újabb előrelépés a hulladékkezelés terén, s azt is szolgálja, hogy a jászteleki regionális lerakóba ne kerüljön olyan sok hulladék, mint eddig.

 

alt


 

A Jászberényben már bevezetett zöldhulladék-gyűjtést tovább folytatják, de ezt a területet szélesíteni is szeretnék. Korábban is hirdették már a komposztálás fontosságát, hiszen ezzel a háztartásokban keletkező hulladék mennyiségét tovább lehet csökkenteni. E téren is előrelépés lesz, hiszen 2000 darab, 1 m3-es méretű, zöld műanyag-edény is megérkezett a Jákóhalmi úti telepre. Sokan tértek már át a kiskertekben keletkező zöld-hulladék komposztálására városunkban. Most pedig bőven van lehetőség a csatlakozásra, tehát várják az újabb jelentkezőket is, hiszen a megfelelő tárolóeszköz is biztosított. Igénylést kell beadni, s elbírás után helyezik ki a komposztáló edényeket ingyenesen.


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít