Menu

A Röpke Kupán bemutatkozik a Jászberényi RK is

2015-09-24 11:05:36

 

 

A Jászberényi Röplabda Klub NB I-es felnőtt női csapata már több mint egy hónapja kezdte a felkészülést a 2015/2016-os bajnoki szezonra. A nyári szünetben több változás is történt az együttes keretébe, s így először lép pályára új összetételben a Deme-csapat szombaton, Kecskeméten. A Röpke Kupán a házigazdák mellett a TF és az MVSC lesz a mieink ellenfele.


Amint arról korábban már beszámoltunk, több változás is történt a Jászberényi RK NB I-es felnőtt csapatának keretében a nyári szünet alatt. Szerencsére az együttes alapemberei maradtak, s melléjük sikerült olyan fiatalokat igazolni, akik erősségei lehetnek a gárdának az új szezonban.


Az idegenlégiósok közül Brkovics és a sérüléséből felépült Gardovic maradt, s hozzájuk csatlakozott a bolgár Mishinova, aki egy fél évet már játszott Magyarországon (UTE). Az érkezők közül Borsos Lili (TF), Bleicher Nóra (MTK) és Bertók Bettina (MVSC) is erőssége lehet a gárdának.


Újdonság volt a lányok számára, hogy az új szezonban már erőnléti edző is dolgozik a csapat mellett. Csirke Dávid alaposan megdolgoztatta a lányokat a felkészülés eddigi szakaszában. Remélhetőleg a csapat játékosai így fizikailag és mentálisan is jobban helytállnak majd az öt szettes csatákban is. Megerősödve pedig talán a sérülések is elkerülik majd röplabdásainkat.


A hét végén pedig Kecskeméten, a Röpke Kupán már be is mutatkozik az október 17-i bajnoki rajtra készülő jászberényi csapat. A „Hírös városban” a házigazdák mellett a TFSE és az MVSC, tehát három ugyancsak NB I-es gárda lesz a mieink ellenfele. Nem tudni, hogy a többiek hol tartanak a felkészülésben, ki, mennyire lesz fitt vagy fáradt, így a legfontosabb ezúttal az lesz, hogy a régi és az új játékosok minél inkább érezzék egymást a pályán, az edzéseken begyakorolt figurákat mérkőzés közben is alkalmazni tudják. Azaz, a gyakorláson lesz a fő hangsúly.


Bár a felkészülés ezen szakaszában az eredmények másodlagosak, azért közel sem mindegy, hogy milyen eredményt érnek el egymás ellen a csapatok. A siker ugyanis megsokszorozhatja egy-egy gárda erejét, ahogy elbizakodottá is teheti a játékosokat. Helyén kell tehát majd kezelni ezeket az eredményeket. Mindezzel együtt természetesen a mieink arra készülnek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el már Kecskeméten is. A jövő héten a gödöllőiek rendeznek kétnapos tornát (szombat-vasárnap), majd a felkészülés hajrájában (október 10-én) már hazai pályán is látható lesz a Jászberényi RK új csapata. A Szeles Péter Emléktornán a mieink mellett a Gödöllő, az MTK és a Budaörs csapata szerepel.


A Hírös Kupa programja (szeptember 26. – szombat)


8.30 óra: TFSE – RÖPKE SE

10.00 óra: Jászberényi RK – Miskolc

12.00 óra: TFSE – Jászberényi RK

13.30 óra: RÖPKE SE – Miskolc

15.00 óra: Miskolc – TFSE

16.30 óra: Jászberényi RK – RÖPKE SE


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít