Menu

Hasznos felkészülési mérkőzés a MAFC ellen

2015-09-07 11:11:47

 

 

Szombaton este lejátszotta második felkészülési mérkőzését a JP-TOP COP csapata. Az ellenfél, a MAFC két új amerikai légióssal érkezett, míg nálunk a lázas Horváth Ákos nem lehetett ott a pályán.


Bár a vendégek az NB I/B Oroszlánytól, majd az NB I/A-csoportos Kecskeméttől is vereséget szenvedtek néhány nappal korábban, a Forray-gárda nem számíthatott könnyű mérkőzésre. A vendégeknél ugyanis bemutatkozott két amerikai idegenlégiós, akik próbajátékon vannak a fővárosiaknál. Nálunk viszont nem volt ott a többiek között Horváth Ákos, aki belázasodott. No meg hiányzott Dramicanin mellől a két amerikai idegenlégiósunk is, akik közül Anthony Lee (erőcsatár-center) egy nappal korábban érkezett, de még nem lépett pályára, s Dorian Green is, aki pedig megsérült, s helyére Mike Caffey érkezik.


Már a találkozó első pillanataiban látszott, hogy a vendégek frissebbek, s ez az eredményben is meglátszott. Két kihagyott büntető után egyre inkább belejött a játékba a fővárosi együttes, s rendre náluk volt az előny. A mieink kissé álmosan és sok hibával kezdtek, s ennek eredményeként az első 10 perc kétpontos vendég előnnyel zárult (18-20).


A folytatásban még kevesebb pont esett. Ez nem csak annak volt „köszönhető”, hogy jól védekeztek a csapatok, hanem annak is, hogy sok volt a pontatlan dobás. A vendégeknél a két amerikai – Smith és Gedli – jó illeszkedett a csapatba, velük lényegesen erősebbnek tűnt a MAFC, mint nélkülük. Nálunk Mándoki és Dramicanin igyekezetét kísérte a legtöbb siker, de ez is csak ahhoz volt elég, hogy sokkal ne nőjön a különbség a félidőig (28-34).


A nagyszünetet követően sem változott sokat a játék képe. Továbbra is kevés volt a pont. Forray Gábor a 25. percben 35-39-nél kért időt, s úgy tűnt sikerült felráznia fiait. Átvettük a vezetést 41-39-re, ám a negyed hajrája a számozás nélküli mezben játszó vendégeknek sikerült jobban (41-44). Semleges néző csak a két amerikait tudta megkülönböztetni a vendégeknél, s így szinte lehetetlen volt követni, hogy ki hány ponttal, illetve hány személyi hibával játszik.


A találkozó záró tíz perce Dramicanin triplájával kezdődött (44-44), majd Mándoki távoli találatával már a mieink vezettek (49-46). Egy időkérést követően két vendég tripla szomorította a szép számú hazai publikumot (49-52). A mérkőzés hajrájáig vezettek a fővárosiak, ám ekkor Cseh triplájának köszönhetően 59-58-ra alakult az eredmény. A fordulatoknak azonban még nem volt vége. Mándoki utolsó pillanatokban szerzett duplája kellett ahhoz, hogy a JP-Top Cop Jászberény döntetlenre mentse a mérkőzést (61-61).


Hasznos, jó felkészülési mérkőzést vívott egymással a két együttes. A pályán óriási volt a küzdelem, volt olyan szabad labda, amiért hárman is vetődtek. Úgy tűnt, mintha bajnoki pontokért küzdött volna a két gárda. A mieinken látszott, hogy a felkészülés kellős közepén járnak, s ennek megfelelően elég fáradtan mozogtak.


JP-TOP COP Jászberény – MAFC 61-61 (18-20; 10-14; 13-10; 20-17)

Vezette: Gaál J., Balogh L., Farkas J.


Forray Gábor, a JP-Top Cop Jászberény vezetőedzője: Azt kaptam a találkozótól, amit vártam. A felkészülés negyedik hetében kapták a játékosok a legnagyobb terhelést, s éppen ezért ezen a találkozón megpróbáltuk egyenlően elosztani a játékperceket. Horváth Ákos betegség miatt hiányzott, és nem játszott még két amerikai légiósunk sem. Soós Gábornak 20 percet terveztünk ezen a mérkőzésen, hiszen komoly sérülés után épült fel. Nagyon harcos és nagyon hasznos találkozót játszottunk a MAFC-cal. Tetszett a fővárosiak két idegenlégiósa, az irányítójuk üde színfoltja lehet a bajnokságnak, de a centerük is jó benyomást tett rám.


Stefan Timbus, a MAFC vezetőedzője: Mindenkinek lehetőséget biztosítottunk a játékra, így az irányítónk mellett a többiek kb. 20-20 percet voltak a pályán. Nagyon keményen edzünk, de már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, mint Oroszlányban vagy Kecskeméten. A végére elfáradtunk ugyan, de játékban ismét fejlődtünk és ez a lényeg.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít