Menu

Piros lap és a Farkas

2015-08-03 09:11:02

 

Ha nyer a csapat az első fordulóban, az a sikeres felkészülésnek köszönhető. Bár nagy volt a játékosmozgás a keretben és új edzői stáb állt fel a nyáron, összerázódtak a fiúk, igaz, kell még egy csipetnyi finomhangolás, de bizakodva tekinthetünk a jövőbe. Ha meg úgy hozza futballszerencse, hogy veszít a helyi alakulat a bajnoki rajton, az idényeleji forma szakkifejezés használata általános. Felénk, Magyarlandban. A labdarúgó NB III. Keleti csoportjában szombat délután elkezdődött a 2015-16-os küzdelemsorozat, és fájdalom, a Jászberényi FC 1-0-ás vereséggel baktatott le a városi stadion gyepszőnyegéről. A Kazincbarcikai SC-vel játszottunk, nem a Kazincbarcelonával.


A szurkolók nem bántották a játékosokat; a nézőszám már Jászberényben is elérte az NB I-est, ha arra gondolunk, hogy a „magyar topliga” nyitányán 159-en váltottak jegyet az MTK – Puskás Akadémia mérkőzésre. A berényi csapatból a gól és két támadó hiányzott: Szilágyi Norbert sérülés miatt, ifjabb Igor Nicsenko pedig játékengedély híján maradt le a találkozóról. Velük talán könnyebb lesz, de csak ha eltaláljuk a kaput, mert a JFC – KBSC meccsen ez kizárólag a vendégeknek sikerült.


A kazincbarcikaiak fölénye már az első félidőben is nyilvánvaló volt, az ő produkciójuk legalább nyomokban labdarúgáshoz hasonló elemeket tartalmazott. A mi középpályásaink és csatáraink szégyenlősen feloldódtak valahol a mezőnyben, és láthatatlanok maradtak. Leszámítva a 33. percet, amikor az egyik friss igazolásunk, Kállai István küldte el gyufáért a védőjét, de 14 méterről fölé lőtt.


A második játékrészben sem változott az összkép, nem tudtunk mit kezdeni támadásban a labdával. A barcikaiak viszont a harmadik ordító gólhelyzetüket már nem packázták el. A 61. percben egy jobb oldali, pontos beadásuk (három pontos volt, mint utóbb kiderült…) tökéletes magányban találta a kapunk előtt Farkas Jánost, és az előző szezon berényi házi gólkirálya hat méterről, a kapus mozgásával ellentétes irányba, a bal alsó sarokba fejelte a labdát (0 – 1).

 

alt

Fotó: jaszkunfoci.hu/Pesti József




A 63. percben a csapatkapitányunk, Mile Krisztián, aki Szolnokról érkezett, megkapta a második sárga lapját, amit – a szabályoknak megfelelően – a piros színű kártya követett. A kiállítás után végképp lejtmenetbe „kapcsoltunk”, a cseréinkkel sem erősödtünk. A gólszerző Farkas még elszórakozott egy ziccert, a mieinktől egy másik újonc, Tóth Attila a léc fölé fejelt néhány perccel a lefújás előtt, és passz.


A Magyar Néphadsereg egy kevéssé pallérozott tisztje az ilyen helyzetekben csak legyintett, és annyit mondott, hogy nem számít, emberek, csak a nap süssön és a ..na szorítson. A nap ragyogott, a többiről meg nem szokás érdeklődni.


Igor Nicsenko, a JFC vezetőedzője persze nem intézte el egy vállrándítással a látottakat: „A csapat mindent megtett, a hozzáállással nem volt baj, küzdött mindenki. Az ellenfél jobb volt, gratulálok nekik. Mi még dolgozunk a játékunkon.”


Kun Tibor

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Labdarúgó NB III Keleti-csoport – az első forduló eredményei

 

Jászberény – Kazincbarcika 0–1

 

Felsőtárkány – REAC 2–2

 

Tiszaújváros – Rákosmente KSK 1–2

 

Nyírbátor – Hatvan 1–2

 

Tállya – Cigánd 1–3

 

Somos SE – Újpest II 1–1

 

Ceglédi VSE – DVTK II 2–0

 

Nyíregyháza Spartacus – DVSC-DEAC 2–0

 

Szabadnapos: Putnok


 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít