Menu

Jász Világtalálkozó 2015 - Jászalsószentgyörgy

2015-07-14 09:27:04

 

Idén július 18-19-én (szombat-vasárnap) kerül sor a XXI. Jász Világtalálkozóra. A rendező település ezúttal Jászalsószentgyörgy, a szervezésben és a finanszírozásban a község önkormányzatát most is a Jászok Egyesülete segíti.

 

A rendezvény fő helyszíne a község közvetlen szomszédságában lévő Vadas park, valamint a nemrégiben felújított és átadott Erzsébet malom és a Lovas centrum. A programok szombaton és vasárnap követik egymást a jász hagyományokat felidéző bemutatókkal, jász települések bemutatkozásával, közönséget vonzó koncertekkel, valamint az új jászkapitány beiktatásával.

 

alt

alt

 

 

A szombati díszünnepségen adják át a Jászságért Díjat és aznap este lesz Keresztes Ildikó, valamint a Jászmagyarok Együttes koncertje is.

 

A programokat részletesen megtekintheti ide kattintva.

 

A rendezvény legaktuálisabb híreiről annak facebook oldalán tájékozódhat.

 

Szarvák Imre, Jászalsószentgyörgy polgármestere külön felhívásban fordult a jász fiatalokhoz, hogy segítsék a rendezvény hírének minél szélesebb körű ismertetését. Kérését az alábbiakban közöljük.

 

Kedves elszármazott Jász fiatalok!

Hagyományaink átörökítése mindenkit globálisan érintő feladat! Őseink, szüleink és nagyszüleink már megtették ami tőlük telt, erről árulkodnak az évről évre újra, nagy érdeklődéssel kísért Jász Világtalálkozók. Ebben az évben településünk rendezi meg ezt a jeles eseményt 2015. július 18-19-én, melynek fő helyszíne a Vadas park, mellékhelyszíne pedig a felújított Erzsébet malom, valamint a Lovas centrum lesznek. Ma, amikor számtalan családi kötelék szűnik meg, még inkább fontos, hogy figyeljünk egymásra. Ez az esemény jó alkalom, hogy tudomást szerezzetek jász gyökereitekről. A sok tájékoztató, szórakoztató és interaktív jellegű program bepillantást enged hagyományainkba, régi szokásainkba.

Higgyétek el azzal, hogy együtt leszünk idősebbek és fiatalok, mindenki számára örömteli és lélekben felemelő eseménynek ígérkezik. Szüleink, nagyszüleink és dédszüleink szemében meg fogjátok látni a hála és a meghatottság könnyeit, hiszen őket még érzékenyebben fogja érinteni a régi helyszínek, felidézett pillanatok és ismerősök látványa.  Most rajtatok a sor!
Ti is tehettek ennek népszerűsítéséért! Idén településünk ad otthont ennek a fontos eseménynek. Hogy mit tehettek?

Kérünk benneteket tájékoztassátok idősebb, az informatikában járatlanabb rokonaitokat és ismerőseiteket arról a lehetőségről, hogy idén július 18 – 19-én újra átérezhetjük jász összetartozásunkat, szülőföldhöz való kötődésünket.


A XXI. Jász Világtalálkozó facebook oldalán található információkat, a programot és ezt az elszármazott jászalsószentgyörgyieknek szóló levelet nyomtassátok ki és adjátok át részükre! Ha szeretnének eljönni, segítsétek eljutásukat alsószentgyörgyre és csatlakozva hozzájuk vegyetek részt az általunk kínált programokon!

Barátsággal és személyes találkozásban bízva hazavárjuk az elszármazott jászokat és jászalsószentgyörgyieket!


Szarvák Imre
polgármester

 

Lapunk munkatársai mindkét nap jelen lesznek a Jász Világtalálkozó rendezvényein. Keresse tudósításainkat, videóinkat és fotógalériáinkat a TutiHír.hu-n, illetve facebook oldalunkon és Youtube csatornánkon.

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít