Menu

ÖKO tábor a Sasközpontban

 

2015-07-13 10:52:47

 

A Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI alsós tanulói közül 22 fő ÖKO táborban vett részt Négyszálláson, a nemrég megnyílt Sas központban.

 


Megfigyelték a gyerekek, hogyan gondozzák és etetik a sasokat és a gólyákat, hogyan kell a sérült madarakat ápolni. Láthatták a madárgyűrűzés folyamatát, és megtanulták ennek a jelentőségét. Az ÖKO túra alkalmával megtekintették az albertirsai gyurgyalag telepet. A tápiószentmártoni tőzeges terület élővilágát pedig távcső segítségével figyelték meg.

 

alt


 

A közeli tanösvényen végigsétálva ügyesen használták a rovargyűjtő dobozokat, melyekben nagyítóval vizsgálták a rovarok testtájait. Kézműves foglalkozás keretében elkészítették a szelektív hulladékgyűjtők kicsinyített mását, melyekbe kis képeket ragasztva „gyűjtötték a hulladékot”.
 

Az aszfaltrajzverseny során a gyerekek lerajzolták kedvenc madaraikat. A harmadik este egy csillagvizsgáló szakember távcső segítségével mutatta be a jellegzetes csillagképeket.

 

alt

 

 

Utolsó este tábortűz mellett értékeltük a hét munkáját. Az eltelt öt nap után mindenki élményekben gazdagon utazott haza. Köszönjük a Sas központ dolgozóinak, az iskola vezetőségének és a támogató szülőknek az önzetlen segítségét. Reméljük, jövőre is lesz lehetőségünk itt táborozni!
 

 

F-né BM és PA

 

alt

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít