Menu

Száraz Vivi ötödik a junior Európa-bajnokságon!

2015-06-28 10:00:12

 

 

Az Isztambulban rendezett junior Európa-bajnokságon a Jászberényi Birkózó Szakosztály versenyzője, Száraz Vivien a szabadfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában az ötödik helyet szerezte meg. Két éve a kadet világbajnokságon szerepelt hasonló sikerrel, s most elsőéves juniorként került közel az éremszerzéshez, s a magyar csapat második legjobb eredményét érte el.


A sorsolásnál nem volt igazán szerencséje Vivinek, hiszen a későbbi aranyérmes azeri Alijevával kellett elsőként mérkőznie. Ez a találkozó ugyan papírforma vereséget hozott számra, ám a folytatásban kiderült, hogy a berényi birkózó hölgy miért is képviselheti hazánkat Európa legrangosabb versenyén.


A folytatásban a lengyel Strzalkát tussal győzte le és a német Radelt ellen a bronzéremért mérkőzhetett. Ellenfele 2012-ben ezüstérmet nyert a kadet Eb-n, egy évre rá pedig bronzot a korosztály világbajnokságon. Tavaly indult először a juniorok között, és a vébén ötödik helyezést szerzett. Azaz nem számított könnyű ellenfélnek.


Az első menetben intések után levitellel a német szerzett 2-0-s előnyt. A második menetben Vivi egy szenzációs akcióval – fejlefogásos szaltóval – megfordította a találkozó állását, s 4-2-re vezetett. Ezután viszont a német lány is bizonyította, hogy nem véletlenül szerepelt már korábban is eredményesen a világ- és kontinens versenyeken. Levitte Vivit (4-4), majd be is billentette, s már ő vezetett 6-4. Innen pedig nem volt visszaút, a német versenyző végül tusgyőzelemmel szerezte meg a bronzérmet. Száraz Vivi pedig első junior Európa-bajnokságán az ötödik helyen végzett.



Vivinek és edzőjének, Száraz Tibornak olvasóink nevében is gratulálunk.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít