Menu

Jöttek, láttak, győztek

2015-03-23 09:39:57

 

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 19. fordulójában a Jászberényi FC a Kisvárda Master Good csapatát fogadta. Az ország északkeleti csücskéből érkezett vendégeket több tucat, zászlókkal és sálakkal felszerelt, mindvégig hangosan szurkoló magyarfoci-beteg kísérte el. És igazuk volt: nem hiába utaztak oly’ sokat ezen a napfénytől szédülő szombaton.


A hazai drukkerek sem kergettek álmokat. Hogyan is tehették volna, hiszen az élen álló kisvárdaiak már a mérkőzés előtt majd’ húsz ponttal többet szereztek a középmezőnyben lecövekelt helyieknél. Nem adott bizakodásra okot az őszi, 7-1-es vereség sem, és az sem bizonyult jó ómennek, hogy a két gárda az AC/DC Highway to Hell (Út a Pokolba) című alapvetésére sétált ki a gyepre…


A mieinknek egy olyan aranyvárományost kellett volna megszorítaniuk, amelynek „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásban”, 920 millió forintból épül új stadionja. És mindjárt az első percben, csak hogy tudjuk, mennyi sanszunk van, mire felnéztem a jegyzetfüzetemből, a bíró már be is fújt egy, mondjuk úgy, véleményes tizenegyest ellenünk. Lékó Gergőt látta szabálytalannak a sípos dirigens, s még sárga lappal is megküldte a berényi fiút. A büntetőt a műsorközlők nyelvtörője, Bouard Ramos Myke helyezte a bal alsó sarokba (0 – 1).


Nem maradt sok idő a tépelődésre, mert az 5. percben egy balról belőtt labdából Milovac Marko talált a kapunk közepébe (0 – 2). Öt perc alatt lerendeztük magunkat, öt perc alatt lerendeztek bennünket.

 

alt

Fotó: jaszkunfoci.hu/Pesti József




Az első támadásunkra, amelyik eljutott a kisvárdai kapu előteréig, a félidő közepéig kellett várni. Játékosaink néhány, „hiába szép” mezőnybeli megoldása nem vitte közelebb csapatunkat a gólhoz. Negyvenöt perc alatt egyetlen egyszer sem tudtuk eltalálni a semmi különöset nem mutató ellenfél kapuját. A bajnokesélyes egyszerűen csak okosan kihasználta a gyors gólokból adódó lélektani előnyét.


A második félidőben sem sikerült javítani. Csak a vadonatúj, téglavörös színű mezünknek örülhettünk. Tizenegyszer tíz körömmel (plusz a három csere) próbáltuk, de még egy borsónyi gólhelyzetet sem bírtunk összekaparni. S először a 89. percben céloztunk úgy, hogy a vendégkapusnak védenie kellett…
 

A kisvárdaiak magabiztosan irányították az eseményeket, és különösebb megerőltetés nélkül kerültek helyzetbe. A 75. percben szögletet végeztek el a jobb oldalról, a beívelt labdára Kardos Norbert zavartalanul érkezett, és védhetetlenül fejelt a léc alá (0 – 3).


A találkozó után Német Gyulának, a JFC vezetőedzőjének kevés oka volt az elégedettségre: „Az 50. másodpercben bekapott 11-es megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok az ellenfélnek, valószínűleg meg fogják nyerni a bajnokságot. A játékosaim nem adták fel, s ez fontos dolog. A vereség ellenére is úgy érzem, hogy jó úton haladunk. Dolgozunk tovább.”


Kun Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít