Menu

Utat mutatnak a rombolóknak

2012-11-13 09:51:42

 

A helyi közösség érdekében folytatott küzdelem, valamint a biztonságos és élhető település kialakításának módszertana témájában hirdetett lakossági fórumot Budai Lóránt, a Jobbik jászberényi önkormányzati képviselője és helyi elnöke.
 

Az Öregerdei Gyermektáborban november 9-én délután tartott lakossági fórumon közel hetven érdeklődő várta a képviselőt. Budai Lóránt igyekezett tisztázni, hogy a Neszűri Munkacsoport vezetéséről történt lemondása nem jelent egyet azzal, hogy cserbenhagyta a külterületi lakosokat. Ezt bizonyítandó ismertette azokat a konkrét lépéseket, amelyeket a külterület közbiztonsága érdekében a közelmúltban tett.
 

Mivel többen értetlenül álltak az előtt a bejelentése előtt, hogy lemond a Neszűri Munkacsoport elnökségéről, röviden vázolta a munkacsoport elmúlt másfél évi tevékenységét és annak kétes eredményeit, rossz tapasztalatait, melyek végül a lemondásához vezettek. Mivel a munkacsoport gyakorlati haszon nélkül és ténylegesen elért változások nélkül végezte munkáját, a képviselő más megoldási lehetőséget keresett a külterület gondjainak felszámolására. Pártja szakemberinek támogatása mellett beléptek az Érpataki Modell Országos Hálózatába (melynek tagja pl.: Miskolc, Konyár, Sajóbábony, Nemti, Gyöngyös és Hajdúdorog). Hangsúlyozta, a civil lakosság mellett jegyzők, polgármesterek, országgyűlési képviselők és jogi szakemberek is segítik a munkájukat. Az eddigi bejelentéseiket, melyeket állítása szerint dr. Győri János „elfelejtett” továbbítani, újabb helyszíni szemlék alkalmával felülvizsgálják, és azokat ők továbbítják majd az illetékes szervek felé.

 

alt


 

Turóczi György, a Jobbik jászberényi alelnöke ismertette az Érpataki Modell alapjait és lényegét, amelyet véleménye szerint nemcsak a külterületekre, hanem a város egészére érdemes lenne alkalmazni.
- Álláspontunk szerint a település vezetőinek a legnagyobb erőfeszítéseket a rend kialakítása, fenntartása és megszilárdítása érdekében kell kifejteni, ezután jöhet minden egyéb, mert a rend a szilárd és nélkülözhetetlen alap. A meglévő jogszabályokat merni kell alkalmazni, valamint meg kell követelni és ki kell kényszeríteni az olyan jogalkalmazást, mely kivételezések nélkül, következetesen és hatékonyan a konfliktusokat is felvállalva. Fontos feladatunknak tekintjük a rendeltetésszerű jogalkalmazás kikényszerítését az állami hatóságoktól, ugyanis az itt közpénzen alkalmazott köztisztviselők mulasztásainak következményei azok a közállapotok, melyek többek közt ma a Neszűrben találhatók – fogalmazott az alelnök.
 

Budai Lóránt hozzátette, a lemondás óta négy közérdekű bejelentéssel élt a város jegyzője, valamint a megyei kormányhivatal felé. Ezekben az illegális építkezésekre és bontásokra, az elhanyagolt, szemetes, fertőzésveszélyes területekre és néhány életveszélyessé vált ingatlanra hívták fel a figyelmet. A kormányhivatal illetékes szakigazgatási szerve vissza is jelzett és kifejtette, hogy a problémamegoldása céljából személyesen is részt kívánnak venni a helyszíni szemle lefolytatásában.
 

Bobák Zsolt választókerületi szervező az általuk kidolgozott értékteremtő közmunkaprogramról ejtett néhány szót, melyet a városvezetés szintén nem fogad el. A fórum a sok egyéni panasz mellett különös hangsúly helyeződött a már régóta ismert problémákra. A külterületen élők nem találkoznak sem a Neszűri Polgárőrséggel, sem a mezőőrökkel. Kritizálták a választott képviselő és a rendőrség munkáját is.

 

TutiHír

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít