Menu

Íjászok versenyeztek - fotók

2011-08-29 08:33:15

 

altSzombaton egésznapos rendezvény adott lehetőséget arra, hogy ki-ki megméresse magát a hagyományőrző sportágban. Minden korosztály, a minitől a szeniorig versenghetett. Meg is tette minden generáció , hiszen Pócs János megnyitója, valamint Szabó Tamás levelének felolvasása és ifj. Lukácsi Pál Jászjákóhalma polgármesterének köszöntő szavai után több mint százan kezdték meg a viadalt hagyományos viseletben.


Életre kelt a magyar múlt a gyönyörű fákkal övezett tisztáson, melyet nemrégiben még vihar tépázott meg. A versenyen hat jászsági település (Jászberény, Jászapáti, Jászjákóhalma, Jászdózsa, Jászszentandrás és Pusztamonostor) íjászai vettek részt. A megyéből még három településről, de az ország több részéről és a fővárosból is érkeztek versenyzők.


A szervezők arra is törekedtek, hogy a vendégek a témakörhöz kapcsolódó ismeretekhez is juthassanak. Lénárt András A rovásírás jelene, múltja és jövője címmel tartott előadást, és sikeresnek bizonyult Kunné Dorók Anikó bábmeséje is, akárcsak a Gyakorló és a Nagyboldogasszony iskola néptáncosainak fellépése. A szórakoztató program csúcspontját a Jászberényi Hagyományőrző Együttes néptáncosainak műsora aratta. Igazán nagy élvezettel táncoltak kicsik és nagyok a táncházban, ropták régi módra a táncokat.


Hájos Sándor csikósbemutatójával varázsolta el a közönséget, ötéves lovával szinte valószínűtlen produkciókat hajtott végre. Nem csoda, hiszen keresztapja révén négyéves kora óta lóközelben élt, és megfordult a hortobágyi csikósok között is. Elmondta, hogy az idomítás legfontosabb eszköze a nyugalom kialakítása. A jászberényi ifjú csikós a pattogtatásban is mesternek bizonyult egyedül és társaival egyaránt. Egy hölgy kezében lévő ágról még a levelet is leszedte ostorával, mesteri módon.


A jákóhalmi Harmónia Dalkör kedves számokat varázsolt elénk. A műsor közepén hallottuk Vörösmarty Liszt Ferenchez című versét is. A dalkör vezetője Borics Gyuláné.

 

Az íjászversenyt megtisztelte jelenlétével Borbás Ferenc jászkapitány is és beszédét követően behozta a Lehel kürt másilatát, hogy annak „jelenlétében” történjen meg az eredményhirdetés. Nem sokkal ezután a Nefertiti hastánccsoport hölgyei villantották fel a női test szemre való idomait.

 

 

alt

Galéria




Győztesek:



Mini – fiú: Héja Zoltán


Mini – lány: Fődi Petra


Gyerek – fiú: Frei Ferenc


Gyerek – lány: Kovács Kinga Rebeka


Ifi – fiú: Nagy Erik


Ifi – leány: Nagy Renáta


Felnőtt – férfi: Zajacz Gábor


Felnőtt – nő: Szilágyiné Szekeres Ilona


Szenior – férfi: Nagy Péter


Különdíjat kapott a legfiatalabb, a legmagasabb és egy sérülést szenvedett versenyző is.

 

Farkas Ferenc

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít