Menu

Itthon

Itthon

 

Bod Péter Ákos: Korlátokba ütközhet a növekedés

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Az elmúlt években a magyar gazdaság ugyan jelentős eredményeket ért el, de a további növekedés korlátokba ütközhet, mert a cégeink többsége nemzetközi összehasonlításban nem elég versenyképes – nyilatkozta Bod Péter Ákos közgazdász professzor, aki az Erste Bank és a Jász-Plasztik közös jászberényi ipari fórumán tartott előadást. 

Bővebben: Bod Péter Ákos: Korlátokba ütközhet a növekedés

Bercsényis tanárok EGT programja

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézménye előszeretettel vesz részt Európai Uniós projektekben. Legutóbb az EGT Alap támogatásával 3 tanárnak állt módjában kiutazni szakmai tanulmányútra egy liechtensteini általános iskolához, ahol elsőtől hatodik osztályig folyik az oktatás.

Bővebben: Bercsényis tanárok EGT programja

Déryné lányai

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A Városvédő és Szépítő Egyesület, valamint a Déryné Művelődési Központ 1990-ben alapította a Déryné-díjat Jászberényben, hogy az énekes és hangszeres zenekultúra legkiválóbb jászsági képviselői munkásságát elismerje, díjazza. Jászberény híres szülöttének, Déryné Széppataki Rózának emlékét is felelevenítik ezen ünnepségek alkalmával minden év szeptemberének végén. Így idén immár a 28. ünnepséget rendezték meg városunkban, most a Jász Múzeumban. 

Bővebben: Déryné lányai

A könyvtár a tudás, a boldogság, a hagyományok alapja

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A berényi könyvtár 10 éve csatlakozott a hazánkban évről évre sorra kerülő nagy könyvtári rendezvénysorozatokhoz. Most eljött az ősz, s ezzel együtt az Őszi Könyvtári Napok ideje is. Kovács Péter, a könyvtár igazgatója és munkatársai hétfőn tájékoztatták a helyi sajtó képviselőit arról, mire is számíthatunk ezen a héten. 

Bővebben: A könyvtár a tudás, a boldogság, a hagyományok alapja

Caorleben énekeltek

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Nem először utaztak az észak-olaszországi Caorle városkába a Palotásy János Kórus tagjai. Szeptember  9-13-ig jártak ismét olasz barátaiknál a hagyományos Mária ünnepen. A sokéves kóruskapcsolat révén ezt a katolikus ünnepet, amikor csak lehet, közösen töltik. 

Bővebben: Caorleben énekeltek
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít