Menu

Itthon

Itthon

 

Vásári forgatag, vásári hangulat

  • Szülőkategória: Hírek

 alt

Jöttem, mentem, nézelődtem szombaton délután a gimnázium környékén és a főtéren a Promenád mentén is. Nem volt nagy tömeg, meg-megálltam, s beszélgettem az ismerősökkel. Egy idősebb úr meg is szólított, mert kereste, hol is van a vásár „érdemi része”. A főtéri parkban látható sok autócsoda mellett más kiállítókat is látni szeretett volna.

Bővebben: Vásári forgatag, vásári hangulat

A képző századik tanéve kezdődött el

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Az Eszterházy Károly Egyetem jászberényi kampuszán ünnepi szenátusi üléssel kezdődött el a tanítóképzés 100. tanéve. A történelem ugyanis azt hozta, hogy Jászberényben 1917 őszén nyílt meg a képző, így már el is telt a patinás intézmény első 100 esztendeje. Az idei évnyitó a jeles ünnephez, s az egyetemi ranghoz méltó ceremónia mellett kezdődött. Az egyetem vezetői mellett dr. Pajkóné dr. Tari Ilona és dr. Bujdosó Zsolt rektor-helyettesek mellett Kállai Mária kormánymegbízott, Pócs János országgyűlési képviselő és Szabó Tamás polgármester is részt vett az ünnepi eseményen. 

Bővebben: A képző századik tanéve kezdődött el

Egy festmény és annak mása a galériában

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A Szikra Galéria műkincseit bemutató sorozatának szeptemberi estjén Rácz Kálmán Vízparti táj című, 1958-ban készült alkotását láthattuk, és az alkotó családtagjaival is találkozhattunk. Előbb azonban Sas Dániel – a Palotásy Zeneiskola ifjú tanára – zongorajátékát hallhatta a közönség, egy Liszt és egy Bartók művet adott elő varázslatosan.

 

Bővebben: Egy festmény és annak mása a galériában
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít