Menu

Itthon

Itthon

 

Vidám halottlátók

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A kedvenc hetilapom színikritikusa legutóbb, egy Bernard Slade-darab bemutatója kapcsán arról értekezett, hogy vannak olyan világsikerű színpadi szerzők, miképpen az ősz kanadai mester, akik meleg vízben és spanyolviaszban utaznak. Egyiket sem kell már feltalálni, de elég jól meg lehet élni belőlük. Kell hozzá nagyon tudni egyet s mást, például minimum eminensnek lenni a kreatív írás kurzuson. Biztos kéz szükséges ahhoz, hogy cseppet sem véletlenszerűen válogatott klisékből, közhelyekből és kiszámítható fordulatokból, a történet eleje és a vége nagyjából mozdíthatatlan, sikerre vihető, kommersz színpadi művet rakjon össze valaki. A kommersz az angol, de főleg az amerikai színházban távolról sem olyan lesajnáló kicsengésű jelző, mint nálunk. És ezekhez a sikerdarabokhoz nagyon kellenek a jó színészek is, mert nélkülük nem csilingel a pénztárgép. 

Bővebben: Vidám halottlátók

A századik év diplomásait köszöntötték

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Ritka jubileumi év a 2017-es Jászberény számára. A Lehel Vezér Gimnázium alapításának 250. évfordulója van idén, a „képezde” pedig száz esztendeje nyitotta meg kapuit a diákok előtt. A jubileumi év rendezvényeinek sorában így a tanítóképző intézmény oklevélátadó ünnepsége is kiemelkedő eseménnyé vált. 

Bővebben: A századik év diplomásait köszöntötték

Hová lett az ecsetem?

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A Múzeumok Éjszakája országos programhoz évekkel ezelőtt csatlakozott a Jász Múzeum és a Szikra Galéria is. Jászberényben most június 17-én volt ez az esemény. Délelőtt a Rákóczi úton nagy érdeklődés miatt szinte megtelt a kétszintes épület, s az udvaron is sokan voltunk. A kiállítások, az ifjú tehetségek bemutatkozása és a díjazása mellett egy különleges esemény az udvaron zajlott. A kertben a galéria egy újabb szerzeménye, egy szobor kapott helyet, aminek szintén van saját története.

 

Bővebben: Hová lett az ecsetem?
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít