Menu

Itthon

Itthon

 

Tortapapírba csomagolt támadás

  • Szülőkategória: Hírek

 

Ahogyan az lenni szokott, a csángó fesztiválos táncházak a programfolyam pénteki és szombati napján vonzzák a legtöbb érdeklődőt. 2015 nem tekinthető kivételnek, egy közepes falu lakossága mulatott társasággal, széles vigyorral este 11 után a naptári év 32. hetén.

 

Bővebben: Tortapapírba csomagolt támadás

A nemzetegyesítés a cél

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A jászberényi csángó fesztiválok során a határon túli magyarság sorsának kérdéseiről már nyolc év óta konferenciát is rendeznek minden évben. Idén ez tovább szélesedett, és Kárpát-Haza Magyar Konferenciára került sor. Pénteken a Déryné Rendezvényházban kilenc előadásra várták a hallgatóságot, melyek során a magyarság sorsáról, nemzeti értékeinkről, értékeink megmentéséről és átadásáról, a kisebbségi kultúrák hagyományairól, a nemzetegyesítés kérdéseiről esett szó. 

Bővebben: A nemzetegyesítés a cél

A pillanat titkairól – kiállítás a múzeumban

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Máté György szobrászművész életmű kiállításának darabjait összecsomagolták a Jász Múzeumban, hogy helyet adjanak egy újabb tárlatnak. A művészetből, az alkotásból nincs most sem hiány a kis múzeumban. Ráadásul egy különleges kettősséget is kínál az új tárlat. Szalai György kivételesen megkomponált művészi fotói a táncművészet, a zene és a színművészet kivételes pillanatait örökítik, s mutatják meg a közönségnek. 

Bővebben: A pillanat titkairól – kiállítás a múzeumban
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít