Menu

Itthon

Itthon

 

Piffkó János 1926-2015

  • Szülőkategória: Hírek

altSzeptember utolsó hétvégéjén végleg elbúcsúzott tőlünk, hogy az örök katedrát koptassa tovább Piffkó János a Porteleki Általános Iskola egykori igazgatója, a porteleki közösségformálás oszlopos tagja, egy hivatásához és tanítványaihoz mindig hű pedagógus. Jászberény városa Piffkó Jánost 1999-ben Közszolgálati Életműdíjjal tüntette ki az oktatás területén végzett több évtizedes, kimagasló szakmai munkájáért, a külterületi lakosok érdekében tett sokoldalú közszolgálati tevékenységéért.

Bővebben: Piffkó János 1926-2015

Jóban, rosszban – Együtt 65 éve

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Különleges esküvő zajlott október 10-én a Barátok templomában. A Szántó József apát-plébános által celebrált szentmise egyben egy esküvői szertartás is volt. Ritka jubileumot ünnepelhetett Bathó János és felesége Darázs Margit. Hatvanöt évvel ezelőtt, 1950-ben esküdtek örökhűséget egymásnak, s adott szavukat hűen tartották is.

Bővebben: Jóban, rosszban – Együtt 65 éve

A vechtai St. Thomas Kolleg iskola delegációját fogadták a „Gyakorlóiskolában”

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A Vechta és Jászberény között 20 éve fennálló testvérvárosi kapcsolat 2015 márciusában tartott jubileumi ünnepségére utazó delegáció tagja volt Pomázi Imréné, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium igazgatója is, aki a vechtai tartózkodása során meghívást kapott a Szent Tamás domonkos rendi iskolába. A St. Thomas Kolleg igazgatójával, dr. Andreas Bordowski atyával történő találkozás alkalmával felmerült a lehetősége annak, hogy ez az igen szép jubileumot megélt városkapcsolat egy újabb szállal, a két iskola között létrejövő testvériskolai kapcsolattal erősödhetne a jövőben. 

Bővebben: A vechtai St. Thomas Kolleg iskola delegációját fogadták a „Gyakorlóiskolában”

Látogatás Rosenbergeréknél

  • Szülőkategória: Hírek

A képviselő-testület gyakran látogatja meg a különböző jászberényi üzemeket, hogy személyes tapasztalatokat szerezzen egy-egy cég jelenéről és az együttműködés irányairól. Legutóbb a Rosenberger Magyarország Kft. jászberényi üzemében járt a testület számos tagja.  Ez a telephely 2014 tavaszán létesült, akkor költöztek ide. Necsőn, a Kasza-birodalomban egy üzemcsarnokot bérelnek, s itt jelenleg 80 dolgozót foglalkoztatnak. 

Bővebben: Látogatás Rosenbergeréknél

Nyugtalanító country

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Nem nekem való ez a vidék. Sohasem vonzott a country. Kivételeket azért tettem, a Rolling Stones és az Eagles kedvéért, de ők inkább csak belepiszkáltak ebbe a stílusba. Azzal tisztában vagyok, hogy Johnny Cash (1932-2003) elképesztően nagy countrysztár volt. A fekete fellépőruhájában és a sötét tónusú hangjával, amitől még a varjak is a kétségbeesés szélén billegtek, betakarított egy kazal Grammy-díjat, megkapta a közönség, több amerikai elnök és sok pályatársa feltétlen elismerését. 

Bővebben: Nyugtalanító country
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít