Ha szerda, akkor fontos meccsek várnak csapatainkra

alt 
Mindkét elsőosztályú csapatunk pályára lép szerdán, s mind a JP Auto-JKSE kosárlabdázóinak, mind a Jászberényi VT röplabdásainak nehéz dolga lesz. Kosarasaink Sopronban, röplabdázóink Kaposváron játszanak fontos mérkőzést.


Méltóságteljes főhajtás a hősök emléke előtt

alt

Idén az időjárás – legalábbis Jászberényben – kegyes volt hozzánk. Nem esett csak délután, így nemzeti ünnepünk 170. évfordulójának városi ünnepségét nem zavarta meg. A közönség, a szereplők, a gyerekek, a lovas bandérium, a huszárok, a hagyományőrző csoportok tagjai is méltón ünnepelhettek. A tervezett program az ünnep méltóságához híven zajlott városunkban.A józan ész forradalma következik – Ne engedjük, hogy a megosztás győzzön!

alt
Az országgyűlési képviselőválasztás közeleg. Az bizonyos, hogy ez minden tekintetben más lesz, mint a korábbiak. Az internet világa teljesen új lehetőségeket hozott a kapcsolatteremtésre, a nézetek, a programok megismertetésére. A nyomtatott sajtóban alig látunk hirdetéseket, azokat a facebookon olvashatjuk nap, mint nap újabb tartalmakkal. Személyes találkozásokra azonban még most is van igény, ezt igazolta Eszes Béla jászberényi kampányfóruma is.


Birkózás: a lányok is kitettek magukért!

alt
 
A hét végén két versenyen vettek részt a Jászberényi Birkózó Club fiataljai. A fiúk mellett ezúttal a lányok is szőnyegre léptek, s nem akármilyen eredménnyel térhettek haza.


Mese a tizennégy találatról

alt
 
Az időjárásnak „köszönhetően”, a tervezetthez képest egy hetes késéssel megkezdte a tavaszi szezont az NB III Keleti-csoportjában a Jászberényi FC csapata. Kezdésnek a legkellemesebb ellenfelet kapták focistáink, a télen alaposan meggyengült STC Salgótarján vendégszerepelt ugyanis Jászberényben. Hogy mennyire gyengült meg az őszt a harmadik helyen záró ellenfél, azt jól bizonyította a végeredmény.


Birkózás: Kiss Keve magyar bajnok!

alt
 
Remekül szerepeltek a Diák II. Kötöttfogású Magyar Bajnokságon a Jászberényi Birkózó Club fiataljai. Száraz Tibor vezetésével négy birkózó képviselt Jászberényt, s a kis csapat mérlege: egy arany- és egy bronzérem, valamint egy 5. és egy 7. helyezés.


Bővült a tanoda a Faiskola utcában

alt

Az egykori hűtőgépgyári bölcsőde épülete sok évvel ezelőtt alakult át szolgáltató házzá, és azóta a hátrányos helyzetű családokat segíti hozzáértő szakemberek munkájával több féle módon. Kedden délelőtt azért látogathattunk ismét oda, mert újabb fejlesztés valósult meg az épületben. Mindez úgy, hogy az épület falai a helyükün maradtak. Ám belül újabb két termet újítottak fel és rendeztek be az általános iskolás, hátrányos helyzetű gyermekek tanulását segítő céllal.  Zenészrajongó zenészek

alt
 
A zenész, akit körberajonganak, Tom Waits, amerikai és egy híján hetven éves. 1973-tól ad ki lemezeket, és úgy berekedt, mint senki más. Zenéje leginkább kis klubokhoz és művésztanyákhoz illik. Laza kíséret mellett hörög érzelmesen, maró füstben gomolygó balladákat ír, kattog, zörög és sistergősen szenvedélyes. Érteni kéne a szövegeit, de ha érezzük, az is elég. Kedvesen őrült figura, és akik szeretik, azok is ilyenek. Három-négyféle számot tud, nem bonyolítja agyon őket, mind bánattól vagy örömtől részegek, és a lelkek felé imbolyognak. A nehéz sorsokról szóló dalai szívbe gázoló leírások. Számait mások, közöttük Rod Stewart és Bruce Springsteen is sikerre vitték, de hiába a sok-sok koncert és lemez, hiába a lelkes kritikák, hiába a szerető közönség és a rajongó zenészkollégák, Tom Waits megmaradt a rock peremvidékén, és minden újabb produkciójával megerősíti a ráaggatott „rétegművész”-címkét.


A dombvidék tánczenéje

alt

Táncolók nélkül… A Redbreast Wilson and The Juke Joint Revival az a zenekar, amelyik a dombra ment fel, és a hegyről jött le. A zenét, amit játszanak, egyébként bluesnak hívják. Három éve alakultak Budapesten, harmadszor zenéltek Jászberényben, messze most a legkisebb érdeklődés mellett, pedig. Pedig az első lemezüket, a Swampside Crawl-t (Kúszás-mászás a lápvidéken, körülbelül) mutatták be, ellenvetést nem tűrően. Végtelenül egyszerűre vett, nyers, földszagú bluest játszottak a mozi klubszínpadán, február második napján. Olyan zenét, amiben nincs mellébeszélés.Abszurd lakástalkshow

alt

Két testvér életébe csöppen egy csavargó, és úgy döntenek, hogy ez a lusta ember megfelelő lenne a házuk gondnokának. Hogy miért kéne egy ilyen alak egy ócska házban, ahol semmi szükség gondnokra, nem derül ki.  Nagyjából ez a története az irodalmi Nobel-díjas angol drámaíró, Harold Pinter A gondnok című darabjának, melyet a Nézőművészeti Kft. mutatott be január végén a Főnix Fészek Műhelyházban. Az előadást Szabó Máté rendezte. Taekwon-do: elkezdődött a versenyszezon

alt
 
Az év végi övvizsgákat követően januártól újult erővel készültek a JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály sportolói az idei tavaszi versenyszezonra, melyet február 25-én Pozsonyban kezdtek, majd egy héttel később Szabadkán bizonyították felkészültségüket.


Ölelni kell, és kész

alt

A keretes szerkezetű művek legfőbb ismérve, hogy az elején és a végén ugyanazzal kínálnak meg. Annyi kilengés engedélyezett, hogy kezdetnek egy magányos nő lép a mikrofonhoz, és nagyon nem akarja, hogy egyedül hagyják, befejezésként meg egy férfi zongorázza le a társas kapcsolat és az egyedüllét közötti különbséget. Ami pedig a kettő közé egy szuszra befér, az ilyen-olyan öleléseket, és nyomokban romantikát tartalmaz. A túléléshez napi egy ölelés szükséges, a szinten tartáshoz pár darabbal több, a továbblépéshez viszont már emberes mennyiség kell. Szorongj, hogy ölelhess, ölelj, hogy szoronghass. Lehel a Lehelben – különleges tárlat nyílt

alt

Különleges, sőt igazán érdekes és egyedi, felkavaró és elgondolkodtató képek borítják a Lehel Film-Színház emeletének falait.  A kiállítótérnek használt épületrészben február 23-án nyílt újabb kiállítás. Egy nem ismert, sőt méltatlanul elfeledett alkotó, Lehel István (1917-1973), szegedi egyetemi tanár életműve jelentős részének (60 alkotásnak) a bemutatását vállalták a szervezők, rendezők.Grundbirkózó Diákolimpia: országos negyedik a Bercsényi

alt
 
Amint arról korábban már beszámoltunk, a JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének II. korcsoportos lány és fiú csapata bejutott a Grundbirkózó Diákolimpia országos döntőjébe, melyet február 25-én, vasárnap Miskolcon rendeztek meg. A városunkat képviselő két csapat az éremszerzés reményében lépett a küzdőtérre, s végül egy negyedik és egy hetedik hellyel térhetett haza.


Farsangoltak a nyugdíjas köztisztviselők

alt
 
Február 15-én, csütörtökön tartotta idei első találkozóját a Jászberényi Köztisztviselők Nyugdíjas Klubja. A farsang jegyében rendezett összejövetel vendége volt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, Csizik Renáta is.


Jászberény és az ELIOS-ügy

alt
 
Február 21-én délután a városháza földszinti tanácstermében tartott sajtótájékoztatót Balogh Béla, a pénzügyi és költségvetési bizottság MSZP-s elnöke, akinek Molnár Zsolt, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának az elnöke volt a vendége. A tájékoztatón szó esett helyi és országos ügyekről.


1. oldal / 51

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Apróhirdetések

Kútfúrás Kispesten,Újpesten,Csepelen,Dunaharasztiban
Kútfúrás Kispesten,Újpesten,Csepelen,Dunaharasztiban
( / Szolgáltatás)
2018. március 12., hétfő

Galéria

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
 • Del.ici.ous
 • DiggIt
 • Facebook
 • friendfeed
 • Google Bookmarks
 • IWIW
 • linkedin
 • MySpace
 • netvibes
 • tumblr
 • Twitter
 • Yahoo
 • yahoobuzz

Receptajánló

Bárányhúsos kebab
altA fanyársakat áztassuk vízbe, hogy ne égjenek meg, amikor forró sütőbe tesszük őket. Daráljuk le ...
Gombaleves vízitormával
altA gombát forró olajon, kis lángon pirítsuk meg, de ne hagyjuk megbarnulni. Adjuk hozzá a vörösbor...
Pikáns töltött csirkemell
altMelegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A csirkemelleket óvatosan hasítsuk fel egy éles késsel. 1,5 dkg ...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés