Jászsági Randevú 2016

Jászsági Randevú 2016Az OSCAR bűvöletében

alt

Bizonyosan nem a legpontosabb képet kapja a világ éves filmgyártásáról az az érdeklődő, aki csak a mindenkori Oscar-díjazottak listáját nézegeti. Plasztikus, egészen közérthető párhuzammal élve, olyanfajta torz kép tárul a szeme elé, mintha a nagy francia nemzetközi borversenyen a 24 kategóriából 18-ban kizárólag francia borok versenyezhetnének egymással, a pezsgő (animációsfilm) és konyak (dokumentumfilm) kategóriákban szerepelhetnének ugyan külföldiek is, de csak akkor, ha francia kereskedők (forgalmazók) által lehetne megvásárolni azokat. Ugyanakkor ügyelve a mindenkori látszatra, azért egyetlen kategóriát csak fenntartan(án)ak az összes többi külföldi bor (legjobb idegennyelvű film) versenyeztetésére is… Magyarán az Oscar-gála, minden díjával együtt nem más, mint az amerikai filmgyártás világraszóló, a világot mindenestől megetető ön-reklám, ön-marketing eseménye. Legnyilvánvalóbb bizonyítékai mindennek pont az előbbiekben vázolt versenyfeltételek, hiszen a 24 kategóriából 18-ban ténylegesen csak amerikai (angolnyelvű) filmek szerepelhetnek.

 Megújult Jászberény főtere

Befejeződtek a "Funkcióbővítő városközpont rehabilitáció folytatása Jászberényben - Belváros kapuja projekt munkálatai. Kézzel-lábbal

altÉn annak idején, amikor még élt a jászberényi férfi kézilabda a szigorú tekintetű, de roppant agilis Langmár Pistin, szegény megboldogult Molnár Zoltánon, később Ugrin Gyurin nőttem fel. Aztán emlékszem, amikor városunkban a női kézisek felemelkedése volt a téma és az izgalom tárgya!