Marhahúsos sültpaprika-saláta

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

a salátához:
1 zöld paprika
1 piros paprika
1 sárga paprika
25 dkg angolosan átsütött marhahús
1 cm-es csíkokra vágva
1 fej szeletelt cikória
3 db apróra vágott újhagyma
4 db újhagymapamacs

az öntethez:
2 ek fehér borecet
3 ek olívaolaj
1 ek tormaszósz
só és őrölt bors

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10 perc



ELKÉSZÍTÉS

altaltA paprikákat kimagvazzuk és négyfelé vágjuk. A szeleteket külső fényes részükkel felfelé 5-10 percig grillezzük, amíg a külső réteg megpirul, majd hideg vízbe mártjuk és egy kés segítségével eltávolítjuk a megégett héjat.
A paprikát vékony (kb. 6 mm vastag) csíkokra vágjuk.

 

A marhasült csíkokkal, a cikóriával és a felaprított hagymával együtt egy nagyobb tálban összekeverjük.

altA dresszing hozzávalóit egy csavaros üvegbe öntjük, tetszés szerint ízesítjük, alaposan összerázzuk és a salátára öntjük.

Lazán összekeverjük, hogy az öntetet egyenletesen eloszlassuk. Az újhagymából készített pomponokkal díszítjük.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


 


Hír megosztása