Nyelvhal firenzei módra

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

4 egész megtisztított nyelvhal
1 ek zöldségolaj
1 kis fej felvágott vöröshagyma
2 gerezd áttört fokhagyma
8 apróra vágott gomba
5 dkg fenyőmag plusz egy kevés a díszítéshez
45 dkg főtt, leszűrt és apróra vágott spenót
5 dkg reszelt parmezán sajt
só és őrölt bors
2,5 dkg olvasztott vaj
6 ek finomra darált zsemlemorzsa

a díszítéshez:
néhány szál menta

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 12-17 perc


ELKÉSZÍTÉS

altAz uszonyokat és a farkat egy ollóval vágjuk le a halról. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben. Dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a fenyőmagot és pirítsuk további 3 percig, azután vegyük le a tűzről.
Adjuk hozzá a spenótot a gombás keverékhez, majd forrósítsuk fel az egészet. Keverjük hozzá a parmezán sajtot. Ízlés szerint ízesítsük. Kicsit hagyjuk kihűlni.

altA halat fektessük az oldalára és egy éles, hegyes késsel vágjunk rá egyenes, a gerincéig érő hasítékot.

 

A hasíték két oldalán fejtsük le kissé a húst a szálkákról, hogy két, zsebszerű mélyedés keletkezzen. A gerincet egy ollóval vágjuk át három helyen, hogy ki tudjuk szedni.
Sózzuk, borsozzuk meg a hal belsejét.

altA kihűlt tölteléket osszuk négyfelé és töltsük meg a halakat, majd kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával és nyomkodjuk rá.
A megtöltött halakat 5-10 percre tegyük a grillsütőbe. A töltött nyelvhal akkor jó, ha teljesen átsült, de a húsa rugalmas és kemény. A spenótot hintsük meg a maradék fenyőmaggal. Tálalás előtt mentával díszítsük.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása