Klasszikus erőleves

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

2 l hideg barna húsleves
25 dkg sovány marhalábszár, darálva
2 sárgarépa összevágva
1 hagyma összevágva
1 bouquet garni
4 szem bors
2 tojásfehérje kissé felverve
4 ek száraz sherry
só és őrölt bors

Előkészítési idő: 15 perc
+ áztatás
Főzési idő: 1 1/2 - 1 3/4 óra

 

 


altELKÉSZÍTÉS

altTávolítsuk el a felesleges zsírt a húslevesről. Teegyük a darált marhahúst 1,5 dl vízbe és hagyjuk ázni 20-30 percig.

Tegyük a marhahúst, a vizet, a répát, a hagymát, a bouquet garnit, a borsot és a tojásfehérjét egy lábasba. fokozatosan adjuk hozzá a hideg húslevest, miközben lassan kevergetjük.alt

Gondosan kevergessük, míg fel nem forr. Vegyük takarékra a lángot és lassú tűzön, kevergetés nélkül főzzük 1,5 óráig.

Közben forrázunk le egy szűrőtáskát vagy egy vastagabb muszlinkendőt. Hagyjuk a levest állni 15 percig, majd szűrjük át.

Keverjük bele a sherryt a világos borostyánkő színű levesbe és ízesítsük. melegítsük meg, forrón tálaljuk.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


 


Hír megosztása