Spenóttal és sonkával töltött ravioli

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

10 dkg friss, apróra vágott főtt spenót
10 dkg friss, apróra vágott főtt sóska
5 dkg reszelt parmezán sajt
3 dkg fenyőmag
só és őrölt bors
45 dkg alaptészta
olvasztott vaj a forma kikenéséhez

a tálaláshoz:
2,5 dkg olvasztott vaj
1 ek apróra vágott petrezselyem
2,5 dkg reszelt parmezán sajt

a díszítéshez:
néhány szál petrezselyem

Előkészítési idő: 25 perc
Főzési idő: 2-5 perc

 


altELKÉSZÍTÉS

altEgy nagyobb tálban keverjük össze az apróra vágott nyers spenótot illetve sóskát, a reszelt parmezánnal és a fenyőmaggal. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítsük.
A tészta felét nyújtsuk ki kb. 4 mm vastagságúra. Tekerjük fel a nyújtófára, majd óvatosan fektessük az alaposan kizsírozott, rovátkált ravioli formára.

altA spenótos-sóskás keveréket kanalazzuk a négyzetek közepére, majd nyújtsuk ki a maradék tésztát és fektessük a megtöltött tésztára. Nyújtófával símitsuk le a felső lapot és vágjuk négyzetekre.

Egy nagyobb fazékban forraljunk vizet. Tegyük bele a raviolit. 2-5 percig főzzük, de vigyázzunk, nehogy túlfőljön.
A kész raviolit csöpögtessük le, majd forgassuk meg a petrezselymes, parmezán sajtos olvasztott vajban. Petrezselyemmel díszítsük.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042

 


Hír megosztása