Sáfrányos tagliatelle

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

35 dkg tagliatelle
csipetnyi sáfrány
2 ek olívaolaj
1 kis fej
apróra vágott vöröshagyma
5 dkg vaj
5 dkg liszt
40 dkg apróra vágott paradicsom,
forrázva, héj nélkül
40 dkg lecsöpögtetett,
apróra vágott kaliforniai paprika,
forrázva, héj nélkül
3 dl zsíros tejszín
3 ek paradicsompüré
só és őrölt bors
reszelt parmezán sajt

a díszítéshez:
néhány szál zöldpetrezselyem


Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 12-15 perc



altELKÉSZÍTÉS

A tésztát a sáfránnyal és 1 ek olajjal együtt 12-15 percig, lobogó vízben főzzük, amíg a közepe is megfő, de még rugalmas marad.

Időközben 2-3 percig pirítsuk a hagymát és a fokhagymát a vajban és a maradék olajban. Szórjuk meg liszttel, és folyamatosan kevergetve pirítsuk további 1 percig. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Forraljuk fel.

altVegyük le a tűzről, majd keverjük bele a tejszínt és a paradicsompürét. Kis lángon fokozatosan melegítsük fel, de mielőtt forrni kezdene, vegyük le a tűzről. Passzírozzuk át vagy turmixoljuk össze. Ízesítsük.

Miutánleszűrtük a szélesmetéltet, szedjük ki tányérokra. Mindegyik adag tésztára tegyünk egy kanál paprikaszószt. Hintsük meg parmezán sajttal és tálalás előtt petrezselyemmel díszítsük.
 

 

alt

ITALAJÁNLAT

EHHEZ A TÉSZTÁHOZ FEHÉR BORT AJÁNLOK, AMILYEN PÉLDÁUL A KLASSZIKUS RIZLING VAGY A TRAMINI.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


 


Hír megosztása