Bárányborda mézes mázzal

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

só és őrölt bors
4 csontos bárányházszínszelet
4 ek folyékony méz
2 ek szójaszósz
25 dkg vaj
2 ek mentazselé

a díszítéshez:
mentaágak

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20-25 perc


altELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletűre. Fűszerezzük meg a hússzeleteket mindkét oldalukon. Fóliázzuk le a grillrácsot, és fektessük rá a bárányszeleteket. Keverjük össze a mézet és a szójaszószt, és kenjük be a húsokat.

Grillezzük a hússzeleteket 5-10 percig, majd fordítsuk meg őket és öntözzük meg mindkét oldalukat. Grillezés közben gyakran öntözzük meg a szeleteket a lével, egészen addig, míg a hús át nem sül.

altEközben egy burgonyahámozóval vágjunk hosszában hosszú csíkokat a cukkiniből. Blansírozzuk a csíkokat kb. 2 percig forró vízben. Csöpögtessük le és tegyük félre őket.

Egy serpenyőben olvassuk meg a vajat és a mentazselét. Forgassuk bele a cukkinicsíkokat és mindaddig rázogassuk, amíg egyenletesen nem fedi őket a szósz. Vegyük ki a serpenyőből, amíg még ropogós. Tálaljuk a cukkinicsíkokat a mézes mázas báránnyal. Díszítsük mentával.
 

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042

 


Hír megosztása