Sertéssült kókusszal

Nyomtatás

 altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

4 dl kókusztej
2 ág vágott citromfű
1 kk kurkuma
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 kk friss kakukkfű
4 szelet csont nélküli sertéshús
3 dl tej
2 ek kukricakeményítő

Előkészítési idő: 1 óra
Főzési idő: 30 perc



altELKÉSZÍTÉS

altTurmixoljuk össze a kókusztejet, a vágott citromfüvet, a kurkumát, az őrölt szerecsendiót és a kakukkfüvet.
Rendezzük el a hússzeleteket egy tűzálló tálon. Öntsük rá a páclét. Öntsük rá a páclét.Győződjünk meg róla, hogy mindkét oldalukat alaposan befedi, majd takarjuk le, és hagyjuk a húst a páclében legalább 1 órán át a hűtőben.

altaltVegyük ki a hússzeleteket a pácléből és csöpögtessük le a felesleget. Helyezzük a szeleteket forró grill alá kb. 25 percre, időnként fordítsuk meg, amíg aranybarnára nem sülnek. Tarstuk melegen.

A megmaradt páclét öntsük egy edénybe. Adjuk hozzá a tejet. A kukoricakeményítőt keverjük össze egy kevés páclével, majd öntsük a többi pácléhez. Forraljuk fel, kevergessük, amíg besűrűsödik, majd lassú tűzön főzzük 5 percig. Öntsük a szószt a hússzeletekre.

TIPP

HA NINCS CITROMFÜVÜNK, AKKOR MEGTESZI EGY CITROM RESZELT HÉJA ÉS LEVE IS.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása