Zöldcitromos marinált csirke

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

4 csirkemell
3 zöldcitrom leve és reszelt héja
egy csipet sáfrány
4 dkg vaj
1 ek olívaolaj
3 dkg hántolt mandula
2 ek akácméz
1 kk frissen aprított kakukkfű
2 ek frissen aprított menta
só és őrölt bors

a díszítéshez:
mentalevél

Előkészítési idő: 20 perc
+ marinálás
Sütési idő: 30-35 perc



ELKÉSZÍTÉS

altaltSzurkáljuk meg a csirkét, majd tegyük a zöldcitrom levéből, héjából és a sáfrányból kevert páclébe egy napra. Gyakran fordítsuk meg. 2,5 dkg vajat olvasszunk meg egy serpenyőben. 

 Egy szűrőkanállal emeljük ki a csirkemelleket a pácléből, tegyük a forró vajba és süssük aranybarnára. Szedjük ki és tegyük félre. Szórjuk a serpenyőbe a mandulát, pirítsuk meg és csepegtessük le.

altaltKeverjük a mézet a pácléhez: Tegyük vissza a húst és a mandulát a serpenyőbe, szórjuk meg a kakukkfűvel, a menta felével és egy kis sóval, borssal. Öntsük fel a páclével és adjuk hozzá a maradék vajat is. Fedő alatt, lassú tűzön 20-30 perc alatt pároljuk puhára. Tegyük a csirkemelleket meleg tálra, kanalazzuk rá a pecsenyelét és a mandulát, majd hintsük meg a maradék mentával. Díszítsük mentalevelekkel.
 

 

altTÁLALÁSI JAVASLAT

TÁLALJUK ÚJBURGONYÁVAL ÉS FRISS, ZÖLD SALÁTÁVAL VAGY VEGYES ZÖLDSÉGGEL.
 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása