Pikáns töltött csirkemell

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

4 csirkemellfilé
4 dkg vaj
+ egy kevés a kenéshez

a töltelékhez:
1 póréhagyma vékonyra szelve
3 ek friss barnakenyérmorzsa
1 ek fenyőmag
1 tojássárgája
1 ek aprított petrezselyem
só és őrölt bors
10 dkg edami vagy gouda sajt reszelve
1/2 citrom leve és rszelt héja

a díszítéshez:
vízitorma-ágacskák
citromgerezdek

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 45 perc


ELKÉSZÍTÉS
altaltMelegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A csirkemelleket óvatosan hasítsuk fel egy éles késsel. 1,5 dkg vajat olvasszunk fel serpenyőben és fonnyasszuk meg benne a póréhagymát. Húzzuk félre a serpenyőt, adjuk hozzá a kenyérmorrzsát, a magot, a tojássárgáját, a petrezselymet, a fűszereket, altalta reszelt sajtot. Végül a citromlét és a citromhéjat. Kanalazzuk a tölteléket a csirkemellekbe és tegyük kivajazott tűzálló tálba. Tegyük a húsra a maradék vajat és tegyük 35-40 percre a sütőbe. Időnként kenjük át. Díszítsük vízitormával és citrommal.


alt

TÁLALÁSI JAVASLAT

FRISS ZÖLDSÉGGEL, PÉLDÁUL SÁRGARÉPÁVAL ÉS FŐTT ÚJBURGONYÁVAL KÖRÍTSÜK.

 

 A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása