Fűszeres ínyencfalatok

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 30 SZEMÉLYRE

a fűszeres tojáshoz:
15 keményre főzött tojás
1,5 dl majonéz
egy csipet cayenne bors

a díszítéshez:
szardellafilé

a pármai sonkatekercshez:
10 dkg tehéntúró
10 dkg dán márványsajt
8 ek sűrű tejszín
30 vékony szelet pármai sonka
3 körte meghámozva és kimagozva

az ínyencnyársakhoz:
20 dkg füstölt lazac
40 dkg ananászkonzerv,
darabolt, lecsepegtetve
2 avokádó félbevágva
4 ek citromlé
45 dkg tisztított, főtt garnélarák
4 ek tejföl
2 ek tormaszósz
35 dkg füstölt marhahús

Elkészítési idő: 1 óra


ELKÉSZÍTÉS

altaltTisztítsuk meg és vágjuk ketté a kemény tojásokat. Törjük át a sárgákat a majonézzel és a Cayenne borssal. Nyomjuk ki az így elkészített krémet a fehérjékbe. Tekerjük fel a szardellafiléket és díszítsük velük a tojásokat.
Keverjük össze a sajtot, a túrót és a tejszínt. Kenjük meg a sonkaszeleteket.Vágjuk vékony szeletekre a körtéket és helyezzünk egy-egy szeletet a sonkákra, majd göngyöljük fel azokat.

altAz ínyencnyársakhoz vágjuk a füstölt lazacot vékony csíkokra. Tekerjünk a csíkokba ananászdarabokat, majd koktélnyársra tűzve tálaljuk őket. Kanalazzuk ki az avokádók belsejét. Locsoljuk meg citromlével, majd tűzzük fel a rákokkal együtt. Keverjük össze a tejfölt és a tormaszószt, majd kenjük a marhahúsra. Vágjuk 4-5 cm-es darabokra és tekerjük fel. Húzzunk két tekercset egy-egy koktélnyársra.


 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042

 


Hír megosztása