Cullen egytál

Nyomtatás

 altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE
 

70 dkg füstölt tőkehal
1 apróra vágott hagyma
6 szem egész bors
45 dkg újburgonya
9 dl tej
só és őrölt fehér bors


Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 40 perc


altELKÉSZÍTÉS

altFőzzük 2-3 percig a tőkehalat a hagymával és az egész borssal annyi vízben, amennyi éppen ellepi.

Főzzük puhára a burgonyát.

altHűtsük langyosra a halat. Vegyük ki az edényből, távolítsuk el a bőrét és szedjük darabokra.

Tegyük a hal bőrét és csontjait vissza a főzőlébe és főzzük 25 percig. Karikázzuk fel a burgonyát. Szűrjük le az alaplét, adjuk hozzá a burgonyát, a halat és a tejet. Fűszerezzük.
Forraljuk fel a levest, majd lassú tűzön főzzük 2-3 percig, amíg átmelegszik, aztán tálaljuk.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása