Sült languszták

 altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

90 dkg fiatal languszta páncélban
olvasztott vaj a tálaláshoz
őrölt fekete bors

a tálaláshoz:
2 citrom cikkekre vágva
uborkaszeletek
friss kaporágak

 


Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 5-10 perc

 


altELKÉSZÍTÉS

altMelegítsük elő a sütőt 240 C-ra. Ha sikerülne élő langusztát vásárolnunk, tegyük főzőkosárba és mártsuk 30 másodpaercre forrásban lévő vízbe.

altHideg folyóvíz alatt hűtsük rövid ideig.

Felezzük el a langusztákat úgy, hogy vágjunk a farok aljától a fejig egy éles késsel vagy konyhai ollóval. Törjük össze a darabokat diótörővel.

altFektessük a langusztákat egy tűzálló tálba és süssük mérettől függően 5-10 percig. Amikor kész, a héj sötét rózsaszínűvé válik, krétafehér foltokkal.

Tálaljuk fűszeres vajjal. Díszítsük citromszeletekkel, uborkaszeletekkel és kaporral.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása