Gombaleves vízitormával

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

20 dkg apró fejű championgomba
1 ek napraforgóolaj
1,5 dl vörösbor
6 dl zöldségalaplé
1 ek paradicsompüré
őrölt bors
1 csokor vízitorma

Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 12 perc


altELKÉSZÍTÉS

altA gombát forró olajon, kis lángon pirítsuk meg, de ne hagyjuk megbarnulni.

Adjuk hozzá a vörösbort, a zöldségalaplét, a paradicsompürét, a borsot.

altForraljuk fel, és fakanállal keverjük össze. Fedjük le majd mérsékelt lángon 10 percig főzzük.

Időközben mossuk meg és csöpögtessük le a vízitormát.

Vágjuk apróra  és tálalás előtt hintsük meg vele a levest.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása