Csirke rákkal és citrommal

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

4 csirkemellfilé
1 ek frissen összevágott
petrezselyem
1 ek frissen összevágott
koriander
25 dkg fagyasztott rákhús
felengedve és leszűrve
1 citrom leve
vaj a kikenéshez
3 ek friss zsemlemorzsa
só és őrölt bors
3 dkg olvasztott vaj

a díszítéshez:
egész főtt rák
citromkarikák
friss korianderágak

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc



altELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 190 c-ra. Egy éles késsel vágjuk be a csirkemellek oldalát.

 

Keverjük össze egy tálban a petrezselyem felét, a koriander felét, a rákhús felét és a citromlé felét.

Óvatosan nyissuk szét a nyílásokat, és tegyünk beléjük annyi tölteléket, amennyi belefér.
alt
Szórjuk a megmaradt rákot egy kisebb, kivajazott tepsibe. Fektessük a csirkét a tetejére. 

Öntsük rá a maradék citromlevet, koriandert, zsemlemorzsát, ízesítőt és vajat.
Süssük 25 percig, amíg megpirul. Hintsük meg a megmaradt petrezselyemmel és díszítsük a rákkal, a citromal és a korianderrel.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása