Bárányhúsos kebab

altHOZZÁVALÓK 16 DARABHOZ

90 dkg bárányhús
só és őrölt bors
egy csipet őrölt szegfűbors
egy csipet őrölt kömény
egy csipet őrölt koriander
1 fej apróra vágott hagyma
2 ek fenyőmag
egy kevés joghurt

a díszítéshez:
friss menta

Előkészítési idő: 25 perc
Főzési idő: 15 perc


altELKÉSZÍTÉS

altA fanyársakat áztassuk vízbe, hogy ne égjenek meg, amikor forró sütőbe tesszük őket.

Daráljuk le kétszer a bárányhúst. Fűszerezzük be alaposan sóval, borssal, szegfűborssal, köménnyel, korianderrel és a hagymával.

altDolgozzuk bele a fenyőmagokat is.

Nedvesítsük meg a kezünket, hogy ne ragadjon hozzá a hús. Fogjuk a nyársat, készítsünk köré hosszú, vékony „hurkákat” a masszából.

Tegyük a nyársakat grillsütőbe és süssük nagy fokozaton, míg meg nem barnul.


TÁLALÁSI JAVASLAT

CUKKINIVEL, HAGYMÁVAL, GOMBÁVAL ÉS FRISS JOGHURTTAL TÁLALJUK.
 

 

TIPP

HA A HÚSBÓL GOLYÓKAT SODRUNK, KISÜTÉS UTÁN IS „FELNYÁRSALHATJUK” ŐKET. 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása