Tintahal fokhagymában

Nyomtatás

 

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

1,4 kg tintahal
20 dkg vaj
6 gerezd zúzott fokhagyma
3 ek apróra vágott petrezselyem
1 nagy citrom reszelt héja
1 nagy citrom leve
só és őrölt bors

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 5 perc



altELKÉSZÍTÉS

Tisztítsuk meg a tintahalat: távolítsuk el a fejet, a belső részeket, a gerincet és a bőrt.

 

Öblítsük le, majd szárítsuk meg a testet.

altVágjuk fel hosszában, vágjuk le a karokat és tegyük félre.

Olvasszuk meg a vajat és hevítsük habzásig. 

Adjuk hozzá a fokhagymát. Süssük a tintahalat kb. három percig, egyszer fordítsuk meg.

altAdjuk hozzá a petrezselymet, a reszelt citromhéjat és a citrom levét.

Fűszerezzük sóval és borssal.

Öntsük egy tálra és azonnal tálaljuk.

 

altTÁLALÁSI JAVASLAT

TÁLALJUK A TINTAHALAT KÜLÖNBÖZŐ FRISS LEVELES SALÁTÁKKAL, PÉLDÁUL ZELLERLEVÉLLEL, PETREZSELYEMMEL VAGY VÍZITORMÁVAL.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása