Báránygömb

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

1,1-1,6 kg báránycomb filézve
vaj a kenéshez
őrölt bors
3 dl zöldséges alaplé
rozmaringág
2 ek rozmaringaszpik
1,2 dl édes fehérbor

a díszítéshez:
friss vízitorma

a töltelékhez:
2 ek petrezselyem felaprítva
5 dkg bacon felaprítva
só és őrölt bors

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 1 1/2-2 óra


ELKÉSZÍTÉS

altMelegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit és töltsük meg vele a húst. Ha a combot nyitva filézték, kenjük az egyik felére és borítsuk rá a másikat.

altKülön-külön spárgákat használva kötözzük át a húst úgy, hogy a szálak szabályos cikkelyeket alkossanak a húson. A sütési idő kiszámításához mérjük le a már megtöltött, összekötözött bárányt.
Kenjük át a húst vajjal és hintsük meg borssal. Öntsük a serpenyőbe az alaplét és tegyük bele a rozmaringágakat is.
45 dkg-onként 25 perccel számolva süssüka húst. fél órával a befejezés előtt kenjük meg a rozaringaszpikkal és toljuk vissza a sütőbe.alt
Vágjuk le a spárgákat, és tegyük a húst meleg tálcára. Takarjuk le fóliával, és ha negyedórán belül tálaljuk, újramelegítés nélkül is forró marad. Díszítsük vízitormával.

Ezalatt készítsük el a pecsenyelét. Szedjük fel a serpenyőben maradt zsiradékot, adjuk hozzá a bort és forraljuk el 2 dl-nyire. Fűszerezzük meg és szűrjük a tálalóedénybe.

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt


Hír megosztása