Angol húsos pite

altHOZZÁVALÓK 8 SZEMÉLYRE

70 dkg marhalapocka
25 dkg marhavese
olaj a sütéshez
1 fej felaprított vöröshagyma
10 dkg felszeletelt gomba
3 dkg liszt + a tepsi
beszórásához
3 dl marhahúsalaplé
1 kk paradicsompüré
só és őrölt bors
45 dkg vajastészta
1 db felvert tojás
3 dkg vaj
1 ek apróra vágott petrezselyme

a díszítéshez:
vízitorma

Előkészítési idő: 1 óra 30 perc
Főzési idő: 2 óra 45 perc


ELKÉSZÍTÉS

altA sütőt 200 C-ra előmelegítjük. Először a marhahúst sütjük meg az olajban, majd félretesszük. Ugyanígy járunk el az inaktól megszabadított, vékony szeletekre vágott vesével is.

A hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a gombát és 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, a húslevest, a paradicsompürét, majd folyamatos keverés közben felforraljuk. A húst és a vesét beletesszük, tetszés szerint ízesítjük és lefedve pároljuk, amíg megpuhul.

altLevesszük a tűzről és állni hagyjuk. A szaftot átszűrjük egy másik lábasba. A húst lazán lefedjük és hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát vékonyra nyújtjuk és 8 ovális alakot vágunk ki belőle, majd még 8 valamivel nagyobb alakot.

altA kisebb méretű tésztákat vajjal megkent és liszttel megszórt tepsibe helyezzük. A lehűtött húst a tészták közepére osztjuk. A kosárkák szélét megkenjük tojással és a nagyobb tésztákkal lefedjük. A széleket jól lenyomkodjuk.
Mindegyik pite tetejét ferdén bevagdossuk és a maradék tésztából készült fonott koszorúkkal díszítjük. Tojással megkenjük és 30 percig sütjük. A megmaradt szaftot felmelegítjük, a vajjal és a petrezselyemmel szószt készítünk belőle. A kész pitéket vízitormával díszítjük.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása