Zelleres sajtleves

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

2,5 dkg vaj
2 fej zeller megtisztítva, felaprítva
2 hagyma felaprítva
1 kisebb burgonya felkockázva
6 dl tej
6 dl csirkehús- vagy zöldségleveskocka
1 babérlevél
só és őrölt bors
25 dkg morzsolt kék sajt
él bagett vékonyra szeletelve

a díszítéshez:
frissen vágott metélőhagyma

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 42-45 perc


altaltELKÉSZÍTÉS

Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat, tegyük bele a zellert és a hagymát, majd kevergessük 2-3 percig. Fedjük le és 4-5 perc alatt pároljuk puhára. Keverjük hozzá a burgonyát, a tejet, az alaplét, a babérlevelet és forraljuk fel. 

altaltVegyük le a hőfokozatot és 30 percig főzzük. Vegyük ki a babérlevelet, a levest pedig turmixoljuk simára. Szűrőn át öntsük vissza a serpenyőbe és ízlés szerint fűszerezzük.
A kenyérszeleteket hintsük meg sajttal és grillsütőben forrósítsuk fel. Tálalás előtt melegítsük meg a levest és olvasszuk bele a sajtot. A tányérokba merve tegyük a levesre a pirítósokat és hintsük meg metélt hagymával.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása