Rák-curry

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

45 dkg tisztítatlan garnélarák
1 hagyma finomra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 csili felvágva
5 dkg vaj
1 kk kurkuma
1 kk őrölt koriander
2 kk paradicsompüré
2,5 dkg kókuszvaj
23 dkg rákolló
(tarisznyaráké)
1 citrom leve


a tálaláshoz:
főtt rizs
5 dkg kókuszreszelék megpirítva

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 15-20 perc



altELKÉSZÍTÉS

Tisztítsuk meg a garnélarákot: vegyük le a páncélját, fejét, lábait, de a farkát hagyjuk rajta. Süssük puhára a vajon a hagymát, fokhagymát és a csilit 3-4 perc alatt.

 

Keverjük bele a kurkumát és a koriandert, majd főzzük még 2 percig.

altTegyük hozzá a paradicsompürét, a kókuszt és 1,8 dl vizet. Folytonosan kevergetve forraljuk fel, majd tegyük bele a garnélarákot, rákollót és a citromlevet. Lassú tűzön pároljuk 10-15 percig, amíg egy kissé összesűrűsödik, és a rák megpuhul.

Kóstoljuk meg a szószt, és ha szükséges tegyünk bele még sót. Tálaljuk a curryt főtt rizzsel, kókuszreszelékkel meghintve.
 

 

altTÁLALÁSI JAVASLAT

EZT A RÁK-CURRYT TÁLALHATJUK INDIAI PAPADAMMAL.
 

 

altITALAJÁNLAT

ÁLTALÁBAN VILÁGOS SÖRT VAGY JÉGBE HŰTÖTT VIZET ISZNAK A CURRYHOZ, DE HA ÚGY TARTJA KEDVÜNK, A FEHÉRBOR IS JÓL ILLIK HOZZÁ.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt


Hír megosztása