Sáfrányos kagyló tésztával

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

1,8 kk friss kagyló, héjában
150 ml fehér bor
Bouquet Garni
(vadas fűszerkeverék: babérlevél,
petrezselyem, kakukkfű és pár szem
fekete bors)
350 g csőtészta
25 g vaj
1 hagyma, finomra vágva
50 g apró gomba
csipetnyi Cayenne bors
csipetnyi sáfrányszál
225 ml tejszín
1 tojássárgája

a díszítéshez:
néhány levél bazsalikom

Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 25 perc


ELKÉSZÍTÉS

altFolyóvíz alatt jól sikáljuk meg a kagylókat. tisztítsuk meg a szálaktól, és a nyitott kagylókat dobjuk ki. Tegyük egy nagy lábasba a bor felével, 150 ml vízzel és a bouquet garnival együtt.

altFedjük le, forraljuk fel és főzzük 5-7 percig, amíg a kagylók kinyílnak. Szűrőkanállal vegyük ki a kagylókat, majd hűtsük le, és vegyük ki a kagylókat a héjukból.

 

Egy nagy lábosban forraljunk vizet, és főzzük meg a tésztát kb. 10 perc alatt. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és süssük meg a hagymát, amíg megpuhul. altVágjuk össze a hagymát, és pároljuk 2 percig. Adjuk hozzá a maradék bort, Cayenne borsot és a sáfrányt. Forraljuk fel, amíg a bor mennyisége kb. 50 ml lesz.

Vegyük kisebb lángra, és keverjük bele a tejszínt és a kagylót. Lassú tűzön főzzük, amíg a tejszín forrni kezd.
Vegyük le a tűzről és keverjük bele a tojássárgáját. Szűrjük le, tegyük rá a szószt és tálaljuk.


altITALAJÁNLAT

BEHŰTÖTT SZÁRAZ FEHÉRBOR PL.: RIZLING ILLIK HOZZÁ.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt


Hír megosztása