Bolognai spagetti

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4-6 SZEMÉLYRE

2 ek olaj
1 nagyobb hagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma
megtisztítva és felaprítva
1 szál zeller finomra vágva
10 dkg bacon finomra vágva
70 dkg sovány marhahús darálva
só és őrölt bors
3 dl marhahúsalaplé
40 dkg konzervparadicsom
felaprítva
1 ek paradicsompüré
1 dl vörös bor
egy csipet cukor
1 ek oregánó
45 dkg spagetti

a tálaláshoz:
frissen reszelt parmezán

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 40 perc



altELKÉSZÍTÉS


altForrósítsuk fel az olajat és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zellert és a bacont. Pirítsuk puhára a hozzávalókat.
Vegyítsük bele a húst és magasabb fokozaton, folytonos kevergetés közben süssük barnára. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

altAdjuk hozzá az alaplét, a paradicsomot, a paradicsompürét, a cukrot és az oregánót és forrástól számított 10 percig pirítsuk. Ekkor vegyük lejjebb a hőfokozatot és hagyjuk 20 percig gyöngyözni.

Ezalatt főzzük meg a spagettit. Alaposan csepegtessük le és meleg tányérokra szedve a szósszal tálaljuk. Hintsük meg frissen reszelt parmezánnal.
 

 

TIPP

BOLOGNAI MÁRTÁSSAL TACÓT VAGY PALACSINTÁT IS TÖLTHETÜNK, A TETEJÉRE PEDIG SAJTOT RESZELÜNK.

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt


Hír megosztása