Zöldpaprikás csirke

altHOZZÁVALÓK 4-6 SZEMÉLYRE

3 db zöldpaprika kimagozva
1 nagy hagyma
4 ek olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 kicsontozott, lenyúzott
csirkemell
1 ek liszt
1 ek összevágott friss oregánó
1,5 dl erős csirkehúsleves
3 dl besamelmártás
2 tojás felverve
só és bors
1/4 kk szerecsendió
8 dkg reszelt parmezán sajt


Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 55 perc



ELKÉSZÍTÉSalt

Melegítsük elő a sütőt 18 0C-ra.

Vágjuk vékony szeletekre a paprikát és a hagymát.

altMelegítsünk 2 ek olajat a serpenyőben és süssük 10 percig a paprikát.

Ezután szedőkanállal vegyük ki a serpenyőből, majd pároljuk a hagymát és a fokhagymát 5 percig.Ezeket is vegyük ki a serpenyőből.
Öntsük a maradék olajat a serpenyőbe, és melegítsük fel. 

altVágjuk a csirkét 2,5 cm-es darabokra, majd tegyük az olajba. Süssük, amíg megpirul.

Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a zöldségeket és a levest. Forraluk fel, majd vegyük le a tűzről.

Egy nagy, hőálló tál aljára tegyünk egy réteg paprikát és hagymát. altErre helyezzük a csirkét és a többi paprikát.
Verjük fel a besamel-mártást, a tojást, a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd öntsük az ételre. Szórjuk meg sajttal. Süssük 35 percig. Vegyük ki a sütőből, majd tálaljuk.

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt


Hír megosztása