Rája holland mártással

Nyomtatás

 

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

4 db rájaszárny
liszt a panírozáshoz
só és őrölt fehér bors
10 dkg vaj

a díszítéshez:
fekete olajbogyó
zsálya

a holland mártáshoz:
2 tojássárgája
1 kk kukoricaliszt
2 ek borecet
1 ek citromlé
1 babérlevél
10 dkg kockára vágott vaj

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 50 perc


ELKÉSZÍTÉS

altaltForgassuk meg a ráját a lisztben és a fűszerekben. Olvasszunk meg egy kevés vajat és mindegyik szárnydarabot süssük kb. 5 percig.

A mártás: Verjük fel keményre a tojássárgáját a kukoricaliszttel, sóval. Tegyük az ecetet, citromlevet, babérlevelet külön edénybe, pároljuk 1 ek-nyira. Vegyük ki a babérlevelet.

altKeverjük a redukciót lassan a tojássárgájához.

Tegyük a tálat forró víz fölé és kis darabonként keverjük bele a vajat. Kóstoljuk meg és ízesítsük, ha szükséges, sóval, őrölt fehérborssal és citromlével.

Díszítsük a halat olajbogyóval és sályalevéllel és tálaljuk a mártással.
 

TIPP

VÁSÁROLJUNK ELÉG RÁJÁT A VENDÉGEINKNEK. EGY RÁJASZÁRNY, BÁR NAGYNAK TŰNIK - ÉS KB. 45 DKG-OT NYOM, DE SOK A PORCOS RÉSZ BENNE, EZÉRT CSAK EGY ÁTLAGOS ÉTVÁGYÚ SZEMÉLYNEK ELEGENDŐ.


A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása