Roston sült szardínia

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

16 kisebb vagy 8 nagyobb friss szardínia
só és őrölt fekete bors
8-16 ágacska kakukkfű
3 ek olívaolaj
1 citrom leve

a díszítéshez:
citromszeletek
kakukkfű

a Tapenade-hoz:
5 dkg kimagozott, felaprított
fekete olajbogyó
1 ek leöblített, lecsöpögtetett
kapribogyó
2 ek citromlé
1/2 kk dijoni mustár
őrölt fekete bors
3 ek olívaolaj
felszeletelt, megpirított
franciakenyér, bagett

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 10-20 perc



ELKÉSZÍTÉS

altaltTisztítsuk meg a szardíniákat. Vágjuk fel hasukat és távolítsuk el a belső részeit. Öblítsük ki és sóval dörzsöljük be a hasüreget, majd töröljük szárazra.

Forrósítsuk fel a grillsütőt. A szardíniák mindkét oldalát három vágással irdaljuk be, és tegyünk a hasüregükbe egy-egy ágacska kakukkfüvet. Helyezzük a halakat a rostra és kenjük meg olajjal. Csöpögtessük midegyikre kevés citromlevet és borsozzuk.alt

altKörülbelül 4-4 percig süssük mindkét oldalát és kenegessük vajjal vagy a saját levével.

Közben készítsük el a tapenádét: tegyük turmixgépbe a magozott olajbogyót, a kapribogyót, a citromlevet, a mustárt, a borsot és turmixoljuk össze. Sűrítésként adjuk hozzá az olívaolajat. Kenjük meg vele a meleg pirítósokat. Előmelegített tálon kínáljuk a szardíniával együtt, díszítsük citromszeletekkel és kakukkfűvel.


altTÁLALÁSI JAVASLAT

A ROSTON SÜLT SZARDÍNIA OLYAN KÍTÜNŐ ÍZŰ, HOGY KÖRÍTÉSKÉNT ELEGENDŐ EGY VEGYES SALÁTA OLÍVAOLAJOS ÖNTETTEL.

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt


Hír megosztása