Cajun sült csirke

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

1,4 kg csirke
3 ek fűszeres liszt
4 ek olaj
1 hagyma összevágva
35 dkg okra vagy bámia megtisztítva és összevágva
15 dkg kolbász
kb. félcentis szeletekre vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2,5 dkg friss gyömbér reszelve
40 dkg (konzerv) paradicsom

a tálaláshoz:
rizs

Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 1 1/2 - 1 3/4 óra


 

 

ELKÉSZÍTÉS

altMelegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Forgassuk bele a csirkét a lisztbe és tegyük félre a maradék lisztet. Süssük pirosra a csirke külsejét néhány perc alatt, majd tegyük félre.

altSüssük meg a hagymát, bámiát és kolbászt együtt 3 percig. Tegyük bele a fokhagymát és a gyömbért és pároljuk 5 percig. Keverjünk bele 1 ek lisztet, hogy felszívja az olajat, majd adjuk hozzá a paradicsomot. Állandóan keverve forraljuk fel.

Tegyük az egész keveréket sütőedénybe. Fektessük rá a csirkét és fedjük be fedővel vagyalufóliával. Süssük 1 1/4 - 1 1/2 óráig, amíg megpuhul. Paradicsomos alapon tálaljuk a csirkét és kínáljunk hozzá rizst.

 

TIPP

A BÁMIA KEMÉNY ÉS VILÁGOSZÖLD LEGYEN, KÜLÖNBEN NYÁLKÁS LESZ SÜTÉS UTÁN. HA NEM TUDUNK BÁMIÁT (OKRÁT) BESZEREZNI, UBORKÁVAL IS HELYETTESÍTHETJÜK.


A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt



Hír megosztása