Tárkonyos lazac tésztában

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

4 db 2,5 cm vastag lazacszelet
45 dkg leveles tészta
1 felvert tojás

a töltelékhez:
25 dkg főtt garnélarák megtisztítva
1 ek friss tárkony felaprítva
1 citrom reszelt héja
2 ek sűrű tejszín
1 tojássárgája
2 ek búzadara
só és őrölt bors

Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 30 perc


ELKÉSZÍTÉS

altaltMelegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A lazacszeletekről szedjük le a bőrt és filézzük ki. A töltelékhez turmixoljuk apróra a rákokat, adjuk hozzá a tárkonyt, a citromhéjat, a tejszínt, a tojássárgáját, a búzadarát és a fűszereket.

Nyújtsuk vékonyra a tésztát. Vágjunk ki belőle 4 db 10 cm-es és 4 db 12,5 cm-es kört. Tegyük a lazacszeleteket a kisebb körökre, mindegyiket töltsük meg a töltelékkel. altNedvesítsük meg a tészta szélét és borítsuk be a nagyobb körlappal. Nyomkodjuk hullámosra a szélét, a tetejét pedig keresztben hasítsuk meg, hogy a forró gőz elillanjon.

A maradék tésztából vágjunk ki halakat és illesszük a félgömbök tetejére. Végül kenjük meg a tojással és sütőlapra csúsztatva 25-30 perc alatt süssük aranysárgára.
 

 

 

altTÁLALÁSI JAVASLAT

A TÉSZTÁBAN SÜLT LAZACOT SÜLT BURGONYÁVAL, ZÖLDSÉGGEL ÉS HOLLAND MÁRTÁSSAL TÁLALJUK. KÖRÍTHETJÜK MÉG CITROMMAL ÉS TÁRKONNYAL DÍSZÍTETT SALÁTALEVELEKKEL IS. 
 

alt

ITALAJÁNLAT

KÍSÉRŐKÉNT KIVÁLÓAN ILLIK EHHEZ AZ ÉTELHEZ EGY KÖNYYŰ, SZÁRAZ FEHÉRBOR, PL.: CHARDONNAY.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása