Kókuszos brazil tőkehal

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

2 ek olívaolaj
1 nagy fej, vékonyan felszeletelt
spanyol hagyma
4 megtisztított és felaprított zöldhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 cső zöld chilipaprika
kicsumázva és finomra vágva
1 db felszeletelt zöldpaprika
40 dkg felaprított konzervparadicsom
3 ek finomra vágott friss petrezselyem
1 ek finomra vágott friss koriander
só és őrölt bors
3,5 dl kókusztej
70 dkg bőr nélküli, felkockázott
tőkehalfilé

a tálaláshoz:
főtt rizs

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30 perc


ELKÉSZÍTÉS

altaltEgy nagy tűzálló tálban melegítsük fel az olajat. Lassú tűzön süssük meg a felszeletelt spanyol hagymát. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a fokhagymagerezdeket, a chilipaprikát és a zöldpaprikát. Pirítsuk 2 percig.

Adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük 5 percig.  Keverjük bele a petrezselymet és a koriandert. Fűszerezzük zlés szerint sóval, borssal.

altÖntsünk hozzá annyi kókusztejet, hogy sűrű szószt kapjunk. Keverjük meg.

Lassú tűzön forraljuk fel, majd vegyük le a lángot és újból keverjük át.

Adjuk hozzá a halfilét és lassú tűzön főzzük 15 percig. Fűszerezzük ílés szerint. Rizzsel körítve tálaljuk.

 

 

TIPP

A KÓKUSZTEJET MAGUNK IS ELKÉSZÍTHETJÜK: FORRÁSBAN LÉVŐ VÍZBEN OLDJUNK FEL KÓKUSZKRÉMTÖMBÖKET. 6 DL VÍZHEZ EGY TÖMB 3/4-ÉT HASZNÁLJUK VAGY FŐZZÜK MEG 10-15 DKG FRISS KÓKUSZRESZELÉKET, MAJD SZŰRJÜK LE.


A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása