Kínai párolt hal

altHOZZÁVALÓK 4-6 SZEMÉLYRE

1 kk szezámolaj
4 ek szaké
4 ek világos szójaszósz
1/2 citrom leve
1,1 kg alaposan megtisztított szürle pérhal
12 mm hosszú gyömbér, hosszában négyfelé vágva
6 db újhagyma félbevágva
4 kk só

a díszítéshez:
2 citromkarika
1 korianderág

Előkészítési idő: 20 perc
+ pácolás
Sütési idő: 15-25 perc


ELKÉSZÍTÉS

altA pácléhez keverjük össze a szezámolajat, a szakét, a szójaszószt és a citromlét.

Fektessük a halat a vágódeszkára, és egyik oldalán ejtsünk négy vágást. Mindegyikbe dugjunk egy darab gyömbért és újhagymát.

Tegyük a halat egy nagy edénybe és öntsük rá a szakés keveréket. Sózzuk meg és hagyjuk pácolódni. A maradék hagymát töltsük a hal üregeibe.alt

15 perc múlva vegyük ki a halat a pácléből és tegyük egy kínai gőzölőbe. 15 percig gőzöljük. A páclét melegítsük meg.

Miután a hal megfőtt, helyezzük egy előmelegített tálra és távolítsuk el a gyömbért. Öntsük le a páclével, majd díszítsük citromkarikákkal és friss korianderággal.
 

 

TIPP

AZ EREDETI KÍNAI GŐZÖLŐ HELYETT EGY KÖZÖNSÉGES GŐZÖLŐ IS TÖKÉLETESEN MEGFELEL.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása