Fácánsült

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

2 fiatal fácán
só és őrölt fehér bors
5 dkg vaj
6 vékony szelet, sovány bacon szalonna
2 gránátalma
0,5 dl száraz sherry
2,5 dl csirkealaplé
2 kk keményítő
1/2 kk vörösborecet

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 1 óra 5 perc



ELKÉSZÍTÉS

altMelegítsük elő a sütőt 220 C-ra. A fácánokat sóval és borssal jól dörzsöljük be. A sütőben egy tepsiben olvassuk fel a vajat, forgassuk bele a fácánokat, fedjük be mindkét madarat 3-3 vékony szelet szalonnával és süssük 15 percig. 

 

altA sütő hőmérsékletét vegyük le 180 C-ra és süssük készre. Tegyük át a fácánokat egy tányérra, takarjuk le és tartsuk melegen. Az egyik gránátalma levét citromfacsarón nyomjuk ki vagy kanalazzuk a húsát egy tál fölé helyezett szűrőbe és egy fakanállal nyomkodjuk ki.

altA szószhoz zsírozzuk le a sütésből visszamaradt szaftot és néhány percre tegyük fel a tűzre. Amikor sercegni kezd, keverjük bele a cherryt, a csirkealaplevet és a gránátalma levét. Kevés vízben keverjük el a keményítőt és keverjük a szószhoz. Adjuk hozzá az ecetet és ízlés szerint fűszerezzük.
A másik gránátalma magjainak felét keverjük a szószhoz. A fácánokat a megmaradt gránátalmamagokkal megszórva tálaljuk.
 

altTÁLALÁSI JAVASLAT

SÜLT KRUMPLIVAL, CUKKINIVEL ÉS ZÖLDBABBAL KÖRÍTVE KÍNÁLJUK.
 

TIPP

AZ ÍNYENCEK A FÁCÁNT HAGYOMÁNYOSAN ÚGY KÍNÁLJUK, HOGY A MÁJAT VAJBAN MEGSÜTIK, MEGLOCSOLJÁK KONYAKKAL ÉS EGY MARÉK FRISS ZSEMLEMORZSÁVAL ELDOLGOZVA A FÁCÁNBA TÖLTIK.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-04

 


Hír megosztása